Bodin Žarković i Marija Elenova pobjednici 7. Međunarodnog turnira za teniske nade održanog u Prijedoru

Završen je 7. Međunarodni turnir iz kalendara Evropske teniske asocijacije „Uniqua osiguranje open 2012“ za igrače uzrasta do 12 godina. U organizaciji Teniskog kluba “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru se takmičilo 30 dječaka i 28 djevojčica iz osam zemalja. Radi se o jednom od najkvalitetnijih turnira za ovaj uzrast a među takmičarima se našlo i nekoliko mladih prijedorskih tenisera, Teodora Dalmacija, Arian Elenkov, Ariana Brandić i Arian Brandić. Pobjednik u konkurenciji dječaka je Bodin Žarković iz Srbije koji je u finalu bio bolji od svog sunarodnika Mihajla Drobnjakovića sa 2:0 (7-5, 6-3), dok je kod djevojčica slavila Marija Elenova iz Makedonije koja je u borbi za titulu savladala Dariju Solovyevu iz Rusije sa 2:0(7-6, 6-3).

Rezultati finala:
Singl dječaci-Bodin Žarković(Srbija)-Mihajlo Drobnjaković(Srbija) 2:0 (7-5, 6-3)
Singl djevojčice-Marija Elenova(Makedonija)-Darija Solovyeva(Rusija) 2:0(7-6, 6-3)

Parovi dječaci-Lukas Tomić(BiH)/Bodin Žarković(Srbija)-Nico Hornitschek(Njemačka)/Robin Vigel(Austrija) 2:1 (6-4, 3-6, 10-3)
Parovi djevojčice-Kristina Novak(Slovenija)/ Darija Solovyeva(Rusija)-Marija Elenova(Makedonija) /Aleksandra Stepanova(Rusija) 2:0 (6-4, 6-4)

Comments are closed.