Borac pomaže Prijedoru: Posudili trenera i petoricu rukometaša

Rukometni klub Prijedor po završetku prvenstvene trke i ostvarenog cilja, ostanka u eliti, zapao je u materijalne i kadrovske probleme.
Minimalna sredstva koja je lokalna uprava predvidjela za ovaj kolektiv nedovoljna su i već odavno potrošena. Igračima se duguju po četiri plaće, ali će, kako tvrdi sportski direktor Aleksandar Miljuš, zaostatak biti izmiren uskoro.
Prijelazni rok donio je nove glavobolje, jer su klub napustila petorica igrača. Golman Petar Jokanović i srednji bek Marko Davidović pristupili su Leotaru iz Trebinja, pivot Darko Ilić je otišao u Gračanicu, a desno krilo Nikola Stanić u Novi Sad. Igor Mandić se vratio u redove banjalučkog Borca.
Miljuš je zatražio i dobio pomoć upravo od Borca, kluba s kojim uspješna saradnja traje već decenijama. Tako će 1. avgusta, kada počinju pripreme, u Prijedor doći Borčevi neafirmirani igrači Filip Vranješ, Nemanja Bezbradica, Stefan Šubara i Stefan Radulović te jedan golman. Njih će banjalučki klub pozajmiti.
Također, iz Banje Luke će stići i Marinko Torbica, koji će preuzeti ulogu šefa stručnog štaba, dok će mu dosadašnji trener Radoslav Kunovac asistirati.
– Bili smo u skoro bezizlaznoj situaciji, ali nas je Borac spasio. Pomoći će nam kvalitetnim mladim igračima i iskusnim trenerom. Nama preostaje da dovedemo još trojicu igrača i kompletiramo ekipu za novu sezonu – ističe Miljuš.
Dnevni avaz

Comments are closed.