Božo Grbić, predsjednik FK „Rudar Prijedor“: Žalićemo se!

Poslije odluke Apelacione komisije FS BiH da poništi odluku Takmičarske komisije i naloži novo odigravanje utakmice 11. kola Premijer lige BiH Zrinjski – Rudar Prijedor (1:2) koja je prekinuta u 76. minuti, prijedorski premijerligaš je najavio žalbu, tačnije zaštititu zakonitosti.

-Sama činjenica da je Takmičarska komisija FS BiH donijela jednoglasnu odluku o registraciji utakmice, a Apelaciona je poništila i naredila novo odigravanje susreta govori da neko dobro ne poznaje propise i relevantne dokumente, odnosno da nije upućen u njih. Smatramo da to tumačenje od strane Apelacione komisije nije stvarno ni relevantno, to mogu da urade samo one institucije koje su i propisale određena akta, a to su UEFA i FIFA. Očigledno je da su kod Apelacione komisije odlučivali i neki drugi faktori i uticaji na koje mi nismo obraćali pažnju jer razmišljamo čisto fudbalski i igrački. Vjerovali smo da će organi Saveza donijeti ispravnu odluku pogotovo što je nadležmna komisija, Takmičarska bila jednoglasna poštujući zvanični zapisnik službenih lica – rekao je Božo Grbić, predsjednik Fudbalskog kluba „Rudar Prijedor“.

Prvi čovjek „rudara“ je dodao i ovo:
-Stvorena je takva situacija da nas dovodi u razne sumnje i smatramo da odluka Apelacione komisije nije ispravna niti je donesena na temelju činjenica. Uputićemo žalbu Komitetu za normalizaciju FS BiH i zatražiti zakonsku zaštitu, a tražićemo i od zvaničnih organa Saveza da se zatraži tumačenje od strane UEFA i FIFA.
Press služba FK Rudar Prijedor

Comments are closed.