Brazilac spasao Leotar

Fudbaleri Leotara su teškom mukom pobijedili novajliju u ligi Rudar Prijedor, golom Brazilca Žaira Žuniora Souta u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Dugo su navijači tokom utakmice prozivali popularnog Žuku, da bi im ovaj uzvratio golom u posljednjim sekundama. Leotar je bio mnogo bolji rival i propustio je veliki broj šansi da ranije riješi pitanje pobjednika. Većina udaraca Trebinjaca je odlazila pored gola, a ostatak je odlični Asmir Avdukić branio bez većih problema. Nevjerovatno je šta su sve igrači Leotara uspjeli da promaše.
– Utakmica je bila veoma teška. Bilo je mnogo vruće. Mi smo bili bolji tokom cijele utakmice. Propustili smo mnogo šansi da ranije riješimo pitanje pobjednika. Golman Prijedorčana je bio odličan. Presrećan sam što sam postigao gol u sudijskoj nadoknadi i donio prve bodove Leotaru u novoj sezoni. Ovu utakmicu ćemo što prije da zaboravimo i znam da možemo puno bolje od ovoga – rekao je Žunior Souto.
Trener Leotara Srđan Bajić nakon utakmice nije imao zamjerke na igru svoga tima:
– Znao sam u kom smjeru će da ide utakmica, ali nisam znao da ćemo čekati 94 minuta da damo gol. Vrijeme je bilo teško za igru, ekipa Rudar Prijedora je bila veoma korektna i organizovana u fazi odbrane. Mislim da su moji fudbaleri pod ovakvim uslovima dali svoj maksimum i proizvod toga je ovaj gol. U potpunosti sam zadovoljan igrom i zalaganjem igrača.
Strateg Trebinjaca dodao je i ovo:
– Tokom cijele utakmice smo kontrolisali igru i imali nekoliko izglednih situacija. Kada se sve sabere i oduzme zasluženo smo osvojili tri boda. Ovo je nama bila prva prava utakmica, jer na pripremama nismo imali jakog protivnika. Bilo je preko 35 stepeni i siguran sam da ova ekipa može bolje da odigra.
Početak kasnio 20 minuta
Ni ova sezona Premijer lige BiH nije mogla da počne bez skandala. Utakmica u Trebinju je kasnila 20 minuta, jer Rudar Prijedor nije uplatio 2.000 maraka za kotizaciju snimanja utakmica, pa je delegat Haris Idrizović iz Konjica tražio dozvolu za igru iz kancelarije Fudbalskog saveza BiH.
Sve je potrajalo 20 minuta, jer u FS BiH nisu znali kakve instrukcije da daju. Članovi Predsjedništva i Takmičarskog komiteta su bili nedostupni. Jedni su dali dozvolu, drugi su tražili od predsjednika saveza Sulejmana Čolakovića da im pošalje napismeno da je saglasan da se odigra. Čak se moglo i čuti da još neke ekipe koje su igrale kao domaćini imaju slična dugovanja, ali su na vrijeme počeli utakmicu. Primjer je Zrinjski u Gradačcu, ali je tamošnja utakmica kasnila svega pet minuta.
Ponovo u FS BiH vladaju različiti aršini za različite klubove. U tim momentima, vjerovatno, niko od „glavešina“ nije mislio na fudbalere, koji su se zagrijavali preko 30 minuta, pa su se za tih 20 minuta potpuno ohladili i izašli na skoro 40 stepeni da igraju utakmicu. Fudbal se u BiH i dalje igra zbog onih u odijelima, a ne zbog publike i momaka u dresovima. Ništa novo.
Glas Srpske

Comments are closed.