Čelnici FSRS posjetili FK Rudar Prijedor

Mile Kovačević, predsjednik i Rodoljub Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske juče su bili u zvaničnoj posjeti Fudbalskom klubu Rudar Prijedor. Kovačević i Petković su obišli gradilište na Gradskom stadionu u gradu na Sani i izrazili zadovoljstvo ozbiljnošću kojom su opština Prijedor i brojni prijatelji kluba pristupili ispunjavanju uslova da se Rudar Prijedor takmiči u Premijer ligi BiH. Inače, radovi na rekonstrukciji stadiona trebalo bi da budu završeni u roku, 20. jula.

– Ovo što smo vidjeli u Prijedoru ukazuje da su lokalna zajednica, načelnik Marko Pavić i svi oni koji podržavaju Rudar Prijedor zasukali rukave. Nadamo se da će do početka prvenstva biti završen nivo radova koji će „rudarima“ omogućiti igranje utakmica na domaćem terenu u Premijer ligi BiH – rekao je Kovačević.

Predsjednik FSRS je izrazio posebno zadovoljstvo što pomenute aktivnosti pokazuju da podrška saveza klubu nije uzaludna. Želja svih u gradu na Sani je da Rudar Prijedor bude organizovan klub koji će u premijerligaškoj konkurenciji igrati više sezona, a ne biti epizodista.

Delegaciju FS Rudar Prijedor sačinjavali su predsjednik kluba Branislav Rokvić, predsjednik Skupštine Božo Grbić i sportski direktor Mladen Zgonjanin.

– U prvoj fazi rekonstrukcije stadiona planirano je da se dijelom za stajanje prilagodi istočna tribina. O njenom sređivanju biće govora u narednoj fazi rada – istakao je Grbić i dodao da je opština Prijedor iz budžeta izdvojila 300.000 maraka za rekonstrukciju Gradskog stadiona.

Pripreme za premijerni nastup u eliti BiH fudbaleri Rudar Prijedora obaviće kod kuće. Bila je solucija da se ide na Mrakovicu, ali tamo ne postoje uslovi za kvalitetan rad. Poslijepodnevne treninge Prijedorčani će obavljati na stadionu u Ljubiji.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.