Darko Nestorović, kolektivom do uspjeha

Tri kontrolne utakmice i tri pobjede. Bez primljenog gola i sa pet postignutih. Na prvi pogled, i na osnovu ovih parametara, može se zaključiti da je odbrana bolji dio Rudar Prijedora, jesenjeg fudbalskog šampiona Republike Srpske.

– Prije bih rekao da imamo izuzetno jak kolektiv i zato je odbrana granitna. Mi napadamo sa deset fudbalera, ali i sa istim brojem se branimo. Znate, u fudbalu nema mnogo filozofije. Ako se poklope kockice i poštuje dogovor onda tu nema mnogo mudrovanja – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Darko Nestorović.

Prijedorčani su sa po 1:0 savladali žeravičko Jedinstvo i premijerligaša Travnik. U subotu su protiv još jednog člana elite BiH, Laktaša slavili sa 3:0.

– Generalno sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema i onim što su moji igrači prikazali u prijateljskim mečevima. Pred nama je u subotu još jedna provjera kada u Cazinu igramo protiv Krajine. Očekujem da ćemo održati formu do starta šampionata. Još sedam dana ćemo da radimo maksimalno jako, a posljednja nedjelja će biti relaksaciona sa smanjenim intenzitetom – kazao je Nestorović.

Strateg „rudara“ je na pitanje da li možda već sada zna startnih 11 fudbalera koji će istrčati na proljećnu premijeru 7. marta protiv Drine HE u Višegradu.

– Igrači znaju da kod mene nema startnih 11, već za prvi tim ravnopravno konkuriše 18 igrača. Svi mogu da igraju, a igrače stavljam u tim zavisno od forme i protivnika. Trener sam koji rotira igrače, a to izgleda neprimjetno upravo zbog toga što se njih 18 nalazi u istom položaju – veli Nestorović.

Trener Nestorović je sa identičnom ekipom s kojom je bio jesenji prvak Srpske osvojio prvo mjesto na drugoligaškom „zapadu“ u prošloj sezoni.

– Možda javnost ne zna, ali ova ista ekipa je i ispala iz prvoligaškog društva – kazao je trener Prijedorčana.

Izvor: Glas Srpske

Comments are closed.