Darko Nestorović: oštećeni smo

I sa trećeg gostovanja u Premijer ligi BiH fudbaleri Rudar Prijedora vratili su se pognute glave. Bolji od „rudara“ bio je aktuelni šampion Zrinjski koji je u Mostaru slavio sa 3:1.
– Zrinjski je kvalitetnija ekipa, postigao je regularno pogotke, penal za domaćina je bio, ponašanje i doček domaćina sasvim korektan. Međutim, mogu slobodno da kažem da smo oštećeni jer lako se „šiljiti“ na malom Rudar Prijedoru, a kad u Evropi dođe Luksemburg ili Malta onda tu prolaza nema. Pitam se gdje je tu fudbal? Umjesto da se borimo za kvalitet fudbala, dešavaju nam se neke druge stvari – istakao je trener Prijedorčana Darko Nestorović.
Strateg „rudara“ je istakao tri sporne situacije na stadionu „Pod Bijelim brijegom“:
– Kod rezultata 1:0 jedan fudbaler domaćih je trebalo da dobije crveni karton zbog hvatanja za vrat našeg Saše Stijepića. Kod rezultata 2:0 nije dosuđen klasični penal za nas. Ako je bio za Zrinjski onda je i za nas jer je oboren Vedran Kantar. Takođe, poništen nam je čist gol kod 2:0.
Na kraju je Nestorović dodao i ovo:
– Nije mi jasno da je Zrinjskom ovako nešto potrebno, a šampion je. Umjesto da u mostarskom klubu rade u interesu fudbala, okrenu se radu i Evropi, oni boluju dječije bolesti. Zato i nije čudo što odmah u prvom kolu evrokupova ispadaju.
Glas Srpske

Comments are closed.