Defanzivac Rudar Prijedora Boris Savić optimističan-Nova radost na Pecari

Došao je pred start prvenstva, „uskočio“ u prvi tim već na „Otoci“ protiv Olimpika i postao nezamjenjiv, jedan je od najstandardnijih fudbalera „Rudar Prijedora“ na početku ove sezone.

Riječ je o Borisu Saviću, desnom beku Prijedorčana koji može sa mnogo uspjeha da igra i na poziciji štopera.

– Svoje igre kao pojedinca uvijek stavljam u službu kolektiva i nikada ih nisam potencirao iznad ekipe. Tako je i sada, a mogu da kažem da „Rudar Prijedor“ ima odličan tim, sastavljen od igrača znalaca, boraca i onih koji u svaki meč ulaze srcem i požrtvovanjem do maksimuma.

Pokazali smo u prva četiri kola da posjedujemo kvalitet za gornji dio tabele, a kako prvenstvo bude odmicalo bićemo sve bolji i bolji – istakao je Boris Savić, pouzdani defanzivac „Rudar Prijedora“.
U nedjelju Prijedorčani gostuju na „Pecari“ u Širokom Brijegu, biće to treće gostovanje „rudara“ sa Sane u ovom prvenstvu. U prethodna dva nisu osjetili gorčinu poraza i osvojili su 4 boda.

– Na otvaranju sezone protiv Olimpika u Sarajevu desetkovani smo došli do boda sa 14 fudbalera u zapisniku i taj remi nam je dao dodatno samopouzdanja.

Meč protiv Sarajeva neću da pominjem jer svi koji su gledali utakmicu znaju šta se dešavalo. Posloje toga su uslijedila dva trijumfa protiv Hercegovaca, prvo Veleža u Mostaru, a potom i Leotara na domaćem terenu.

Široki Brijeg je klub koji ima evropske ambicije, ali je nešto slabije startovao pa ćemo nastojati da iskoristimo te slabosti našeg nedjeljnog domaćina – optimističan je Savić.

Zna nekadašnji mladi reprezentativac BiH da će odbrana „Rudar Prijedora“, čiji je i on član, na „Pecari“ imati pune ruke posla.

– Naš cilj je da odbijemo protivnika od našeg gola daleko u polje, odnosno da izdržimo početni nalet domaćina u prvih dvadesetak minuta. Igraćemo i na kartu nervoze Širokobriježana kojima gori pod nogama, oni su pod moranjem.

Mi ćemo mudro čekati našu šansu i vjerujem da ćemo je i dočekati. Kako utakmica bude odmicala domaćin će biti sve nervozniji, a tu vidimo našu šansu da se vratimo iz Širokog Brijega neporaženi – dodao je Boris Savić.

Kažnjenih u Rudar Prijedoru nema, stručni štab koji predvodi trener Velimir Baja Stojnić ima nekoliko problema sa povredama igrača.

– Posjedujemo kvalitetan igrački kadar koji je sposoban na svakom gostovanju, bez obzira na neke povrede da ostvari cilj i dođe do pozitivnog rezultata. Za nas je remi u Širokom Brijegu takođe uspjeh. Nećemo igrati na „nulu“.

Trener Stojnić je odlično ukomponovao ekipu, nadamo se svi da ćemo i na „Pecari“ ubrati plodove svog kvalitetnog rada – rekao je na kraju Boris Savić.

Stranci dobro došli
Rudar Prijedor ove sezone ima dva stranca u svojim redovima, Azeveda Kruza iz Dominikanske Republike i Rusa gruzijskog porekla, Apolona Lemondžavu.

– Stranci su dobrodošli, Rudar Prijedor ove sezone gradi i taj, evropski i svjetski imidž. I Kruz i Lemondžava su odlični igrači i dobri momci, pričaju i naš jezik, doduše sa posebnim naglascima, ali najvažnije je da se razumijemo – rekao je Savić.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.