Delegat Stanko Vujković na mukama u prvom kolu-Boli ga glava zbog Kometa

Delegat utakmice prvog kola Premijer lige BiH između Borca i Zvijezde Stanko Vujković nije znao da se uloguje na sajt Fudbalskog saveza BiH i pomoću novog informacionog sistema „Komet“ pripremi zapisnik sa imenima aktera i službenih lica!

Tako je novinarima na Gradskom stadionu posao bio znatno otežan zbog nesposobnosti prijedorskog delegata, koji je očigledno sedeo na ušima za vreme seminara koji je bio obavezan za sva službena lica.

Nije bio na času?
Da stvar bude još gora, Vujković je odbio pomoć službenika iz Borčeve administracije, inače dobro upoznatih sa „Kometom“, novim naprednim aplikacionim sistemom za evidenciju podataka. Čak je insistirao na tome da mu se obezbedi kancelarija u kojoj će biti sam i u kojoj mu niko neće smetati. Valjda da niko ne bi prisustvovao njegovoj sramoti.

Muke ovog iskusnog fudbalskog radnika iz Prijedora prestale su tek nešto pre ponoći kada je napokon uspeo da kompletira zapisnik sa utakmice završene još oko 22.15 časova. Zanimljivo, Vujković je imao slične probleme i na startu prošlog šampionata BiH, kada takođe nije uspeo da se izbori sa zapisnikom i administrativnim obavezama vezanim za utakmicu prvog kola između Kozare i Borca. Tek zahvaljujući svesrdnoj pomoći sekretarice tadašnjeg premijerligaša iz Gradiške, uspeo je da završi sve ono zašta je i tada, kao i sada, dobro plaćen.

Vujković je čak pomoć tražio i od Elmira Pilava, direktora Odeljenja za takmičenje FS BiH.
– Nisam upoznat sa tačnim uzrokom problema koji je imao Stanko Vujković, pa ne mogu da kažem ništa zvanično. Činjenica je da su svi delegati 15 dana pre početka prvenstva imali jednodnevno školovanje vezano za primenu ovog sistema. Međutim, verujem da će se teškoće dešavati sve dok se ne uhoda njegova primena. Što se tiče ostalih utakmica iz subotnjeg programa, nemam informacija da je i na jednom od četiri stadiona bilo sličnih problema – istakao je Pilav.

Prekid u Vrapčićima
Utakmica u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići između domaćeg Veleža i povratnika u elitu, bijeljinskog Radnika, završena je sa čak 16 minuta sudijske nadoknade.

Toliko je, naime, trajao prekid koji su nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu izazvali domaći navijači. Oni su tada napravili veliku bakljadu, te zasuli kazneni prostor Bijeljinaca raznim pirotehničkim sredstvima, pa je glavni sudija Ilija Živković iz Orašja bio primoran da prekine susret. Nakon toga je delegat Mersim Mešić iz Gradačca doneo odluku da se u potpunosti isprazni tribina sa najvatrenijim navijačima „rođenih“.
Press RS