Derbi 7. kola Premijer lige BiH za rukometašice-„Mira“ ubjedljiva protiv „Goražda“

Rukometašice „Mire“ su u derbiju 7. kola Premijer lige BiH zasluženo slavile pobjedu nad ekipom „Goražda“ (32:23) i nanijevši joj prvi poraz, ujedno je pretekle na tabeli, te se sada nalaze na drugoj poziciji, uz rame aktuelnom bh.šampionu „Borcu“, kojem sljedećeg vikenda odlaze na megdan.

Prijedorčanke nisu imale većih problema, a kada se u finišu prvog dijela utakmice učinilo da gošće pokušavaju uspostaviti ravnotežu na gol je stala Bojana Babić i sa nekoliko odličnih intervencija, ali i upošljavanjima saigračica u kontranapadima gdje je na najbolji način iskorišteno iskustvo sjajne Sanje Jevtić, prosto „dala krila“ svojim saigračicama.

Vrijedi pomenuti i učinak korisne kako u odbrani, tako i napadu Jelene Torbice na poziciji pivota, ali i ostale igračice zaslužuju sve komplimente za pruženu partiju, kojom su u potpunosti zadovoljile svoje simpatizere na tribinama dvorane Mladost, jer su imale prednost i od deset golova razlike.

– Očekivao sam pobjedu od svoje ekipe. Na najbolji način ispoštovale su dogovor i prezentovale ono što smo proteklih dana radili na treninzima. U svim segmentima igre smo nadvisli rivala, odlična je bila odbrana, a na željenom nivou polukontre i kontre. Djevojke je krasilo veliko jedinstvo, igrale su ’’sve za jednu-jedna za sve’’ i rezultat takvog pristupa ogleda se u ubjedljivom trijumfu nad jednim od nakndidata za najviši plasman-zadovoljno je konstatovao na kraju trener Mire Jovica Radaković.

Mira-Goražde 32:23(15:11)
Dvorana „Mladost“ Prijedor
Gledalaca: 300
Sudije: Borislav Slipac i Zdenko Božić
Sedmerci: Mira 6(6), Goražde 3(3)
Isključenja: Mira 10, Goražde 6 minuta

MIRA:
E.Briševac, J.Briševac, Lukač 5, S.Ivetić 3, Damjanović, Jevtić 9, Kekić 6, Torbica 4, Dukić, Vlahović 5, Mandić, Lj.Ivetić, D.Mutić, J.Mutić, Došen, Babić
Trener: Jovica Radaković

GORAŽDE:
Borčak, Pjano, Odžaković 2, Beganović 7, Pleh 3, Mehanović, Vrdoljak 2, Kostić, Dervišević 5, Šovšić 2, Žiga, Hadžiahmetović, Hadžimusić 2, Suljanović, Alikadić, Oputar
Trener: Junuz Vlajčić

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.