Deseti Blanik kup „Prijedor 2015“

srna-blanik kup 3

Na prijedorskom aerodromu “Urije”, u subotu, 29. avgusta, biće održan deseti jubilarni Blanik kup “Prijedor 2015″, na kome će učestvovati ekipe aero-klubova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH.

Predsjednik Organizacionog odbora ove tradicionalne sportske manifestacije, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, rekla je na sastanku predstavnika organizatora i pokrovitelja kupa, da je sve je spremno za održavanje ovog takmičenja, jedinog u BiH.

Organizator kupa je Aero-klub “Prijedor”, a pokrovitelji Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo saobraćaja i veza, te Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor.

Dolazak takmičara na aerodrom “Urije” planiran u 10.00 časova, svečano otvaranje kupa u 11.00 časova, a proglašenje pobjednika u 17.00 časova.

Na 9. Blanik kupu „Prijedor 2014“ nastupilo je 30 jedriličara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Poljske i BiH.

U ukupnom plasmanu, kao i u prvenstvu BiH, prvo i treće mjesto zauzele su ekipe iz Bihaća, a drugo iz Prijedora. U pojedinačnoj konkurenciji prvenstva BiH prvo mjesto osvojio je Ibrahim Topić iz Aero kluba /AK/ „Bihać“, drugo Ahmed Bulbul iz AK „Sarajevo“, a treće Rajko Kotur iz AK „Prijedor“.

Apsolutnu dominaciju u prvenstvu Republike Srpske pokazali su domaćini- Aero klub “Prijedor”. Prva je bila ekipa “Prijedor 2”, druga “Prijedor 1” a trećim mjestom zadovoljila se ekipa “Nebeske vidre”.

U pojedinačnoj konkurenciji prvenstva Republike Srpske prvi je Rajko Kotur, drugi Ljubiši Aramanda, oba iz AK “Prijedor”, a treći je Mirko Milakoviću iz AK “Banjaluka”.

Kup je, prvi put, imao i humanitarni karakter: učesnici, posjetioce i goste su bili dio humanitarne akcije prikupljanja novčane pomoći za udruženje djece sa posebnim potrebama u Doboju, koje je u majskim poplavama ostalo bez škole i sredstava za rad. Za 12 učenika OŠ „Vuk Stefanović Karadžić” bio je to drag poklon.

Autor: Kozarski vjesnik

Comments are closed.