Dragana Kukić razočarana u ŽRK Mira-Nije sve u novcu

Dragana Kukić, rukometašica Borca, razočarana je u svoj bivši klub Miru zbog dugovanja i načina na koji je napustila prijedorski tim u kojem je provela tri godine.

„Želim sve da objelodanim, jer me dugo muči način na koji smo se rastali. Posljednju polusezonu za Miru igrala sam bez ugovora, usmeni dogovor je postojao, ali on nije ispoštovan i klub mi je ostao dužan dvije i po plate. Problem je nastao kada sam rekla da odlazim iz kluba, jer su u Miri tvrdili da kujem planove sa Borcem, a ja smatram da sam na vrijeme obavijestila klub i da imam pravo da idem gdje meni odgovara, odnosno zbog privatnih obaveza. Naravno, nije bila istina da su postojali neki dogovori sa Borcem. Anita Kosić i ja razgovarale smo sa predsjednicom Nadom Đaković i ona je razumjela naše objašnjenje. Lijepo smo se pozdravili, šta se poslije desilo da se sve promijenilo, nikada mi neće biti jasno“, rekla je Kukićeva.

Ona je još dodala:
„Upravni odbor Mire odlučio je da mi ništa ne duguje, jer nisam imala ugovor. Dobila sam dopis od Mire u kojem stoji da nisam zaslužila da dobijem plate, a imam dokaze da sam igrala, zapisnike sa utakmica. Povrijedila sam se igrajući za taj klub i morala sam na operaciju. Imala sam dvije, sada moram i na treću. Kada sam igrala, nije bio problem što nisam imala ugovor, ali kada sam odlazila, to je bilo bitno. Mislim da je ovo način da me kazne što sam otišla. Meni je krivo zbog svega, jer sam uvijek imala korektan odnos, posebno sa Nadom Đaković, koja mi je do tada 100 puta izašla u susret. Njenu rečenicu: ‘Ne mogu da pravim rat u svojoj kući’ nikada neću zaboraviti. Obratila sam se i opštini Prijedor, jednom od sponzora kluba, ali ni tamo nisam našala razumijevanje niti su mi pomogli da riješim problem bez medija i tužbe.“

Zbog svega toga Kukićeva Miri nije vratila opremu, a vratiće je kada dobije zarađeni novac.

„Veoma sam razočarana kao čovjek, jer je to dokaz da dok si potreban sve je u redu, sad ne trebaš i sad se ovo dešava. Nije sve u novcu, postoje obraz i dogovor, a ja sam vjerovala tim ljudima“, istakla je Kukićeva.

Mario Davidović, sportski direktor Mire, nije želio da komentariše „slučaj Kukić“. Rekao je da je Nada Đaković sagovornik za to, ali ona je, kao i ostali članovi Upravnog odbora, na godišnjem odmoru i juče nismo mogli da stupimo u kontakt s njom.

Izvor: Nezavisne novine
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.