Dragoslav Stakić: Lijep pogled sa liderske pozicije

Malo ko je očekivao da ćemo biti lideri poslije tri kola u Premijer ligi BiH. Ali, osjećaj je zaista predivan. Sve protivnike gledamo sa najvišeg stepenika. Ovaj rezultat je dokaz da smo klapa na terenu, da među nama igračima vlada iskreno i istinsko drugarstvo.
Riječi su Dragoslava Stakića, defanzivca Rudar Prijedora koji sa sedam bodova drži lidersku poziciju u fudbalskom šampionatu BiH. Pouzdani dvadesetpetogodišnji štoper je u duelu sa Drinom odigrao još jednu u nizu kvalitetnih partija i jedan je od najkvalitetnijih defanzivaca u bh. eliti.
– Vrijeme i uslovi za igru protiv Zvorničana su bili nefudbalski. Teško smo disali, pritisak je bio veliki, sparina žestoka. Bili smo bolji svih 90 minuta, napadali smo, stvarali šanse, ali lopta nije htjela u gol. Promašili smo i jedanaesterac, poništen nam je čist gol. I onda u drugom minutu sudijske nadoknade Bog nas je pogledao. Nastalo je neopisivo slavlje – rekao je Stakić.
O prva tri kola, u kojima je osvojeno sedam bodova, dugokosi fudbaler iz grada na Sani kaže:
– Na startu smo kiksali protiv Leotara kod kuće. Bilo je 1:1, primili smo gol u 87. minutu. Poslije toga šef Boris Gavran nas je sedam dana ubjeđivao da dignemo glavu i da ćemo pobijediti u Širokom Brijegu. To se zaista i desilo. Utakmica na “Pecari” je pokazala da imamo kvalitet, jer smo savladali najbolji tim u ligi. Godinu smo iskusniji i mnogi rivali su vidjeli da smo tvrd orah.
Prvo mjesto može da probudi i fudbalsku maštu o Evropi.
– Rano je pričati o bilo čemu. U stvari, naš cilj je opstanak, plasman u zlatnu sredinu tabele. Ići ćemo od utakmice do utakmice, nadam se vrijedno sakupljati bodove, pa šta se desi. Uglavnom, nismo visoko poletjeli. Čvrsto stojimo na zemlji – uz osmijeh na kraju kaže Stakić.
Osvetićemo Borac
Širokobriježani su slavili u Banjaluci, a onda su ih “rudari” matirali na njihovom terenu. U subotu je Velež odnio bod iz grada na Vrbasu. Sada su Prijedorčani opet na potezu.
– Osvetićemo Borac kao i u Širokom Brijegu – kroz smijeh priča Stakić i dodaje:
– Ne bih imao ništa protiv da i u Vrapčićima u subotu bude 1:1. U Mostaru može da se igra. Mi gajimo napadački fudbal, ne znamo da se branimo. Može da bude svega.
Glas Srpske