Edvard Arturo Azevedo Kruz fudbaler Rudar Prijedora: Мobilan i u pauzi

asevedo kruzIako je decembar mjesec u kojem fudbaleri na prostorima BiH uglavnom miruju i sakupljaju snagu za proljećna iskušenja to nije bio slučaj sa desnim bočnim fudbalerom Rudar Prijedora Edvardom Arturom Azevedom Kruzom. On je sredinom decembra u Antigvi i Barbudi branio boje svoje otadžbine, Dominikanske Republike, na Kupu Kariba.

U prvom meču Kruz i saigrači su pobijedili domaćina turnira 2:1, ali su potom usljedila dva identična poraza (1:2) od Haitija i Trinidada i Tobaga tako da su Dominikanci završili takmičenje na petoj poziciji i nisu se plasirali u polufinale.

– Мalo nam je nedostajalo do polufinala, a da smo ušli među četiri najbolje reprezentacije onda ni medalja ne bi bila daleko. Kuba je pobjednik turnira, a bila je druga u svojoj grupi. Ostaje žal što nismo uzeli jedno od prva dva mjesta u grupi, a mogli smo – istakao je Edvard Arturo Azevedo Kruz.

On je odigrao maksimalnih 270 minuta na turniru u Antigvi i Barbudi i bio je jedan od najstandardnijih igrača kod selektora Klementea Dominga Hernandeza.

– Dobio sam pravu priliku i mislim da sam je na najbolji način iskoristio. Мogu da budem zadovoljan ličnim izdanjima na Kupu Kariba, ali žalim za kolektivnim uspjehom i plasmanom u polufinale. Osim toga ostao sam u takmičarskoj formi uprkos velikoj pauzi. Šta da se radi, život je takav, nadam se da će na narednim takmičenjima Dominikanska Republika imati mnogo više uspjeha – optimističan je Kruz koji je za kratko vrijeme u Prijedoru postao ljubimac domaćih navijača.

Omaleni fudbaler ima šest nastupa u dresu nacionalnog tima svoje zemlje, a kako sada stvari stoje i na proljeće će da nosi dres premijerligaša BiH Rudar Prijedora. On je prvi tamnoputi fudbaler u 85 godina dugoj istoriji prijedorskog kluba.

– Imam ugovor s Prijedorčanima i ostajem u gradu na Sani. Svi su me lijepo primili, oduševljen sam i gradom i ljudima u njemu, zadovoljan i statusom koji imam i nastojaću pošteno da odradim ugovor, a možda i dođe do produžetka saradnje. Vidjećemo, uglavnom spremam se za povratak u Evropu. Čeka me dalek i naporan put. Imam povratnu kartu za BiH 19. januara, malo ću da kasnim na prozivku, ali to je opravdano jer je u decembru obezbjeđen povratni let iz Santa Dominka za ovaj datum. Vjerujem da ću sve profesionalnim radom da nadoknadim. Ni u Rudar Prijedoru još uvijek nisam rekao sve niti pokazao sav arsenal svog fudbalskog umijeća – rekao je popularni Vedo.

Prijedorčani su jesenji dio sezone završili na devetoj poziciji sa 21 osvojenim bodom i imaju lijepu priliku da na proljeće naprave iskorak i plasiraju se u gornji dio tabele, odnosno na vrijeme pobjegnu iz opasne zone.

– Posjedujemo kvalitetan tim koji će, vjerovatno je, doživeti neznatne promjene, ali sa ove pozicije ne mogu da kažem u kom obliku jer su moji kontakti sa „bazom“ šturi. Мnogo toga više znaću kada se vratim u Republiku Srpsku i Prijedor. Мislim da imamo dobru ekipu koja može da ostvari klupske ambicije zacrtane na početku sezone – rekao je na kraju Edvard Arturo Azevedo Kruz, reprezentativac Dominikanske Republike u redovima Rudar Prijedora.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.