FK Omarska: Za vrijedan jubilej žele povratak u drugoligaški rang

Fudbaleri Omarske osvojili su titulu jesenjeg prvaka Regionalne lige Republike Srpske, grupa Zapad, a do prvog mjesta stigli su na sjajan način. U 13 odigranih kola ostvarili su 11 pobjeda i doživjeli samo dva poraza i to u prva tri kola, te su potom nanizali 10 uzastopnih trijumfa. Izabranici trenera Milenka Vuleta, koji su, prije početka prvenstva i najavljivali borbu za povratak u drugoligaški rang, čime bi na najljepši način sljedeće godine obilježili jubilej ovog uzornog sportskog kolektiva – četiri decenije postojanja, postigli su 36, a primili 11 golova, uz čak 33 boda.

Najbolju partiju pružili su u Hambarinama, gdje su ujedno protiv domaćeg sastava OFK Brdo zabilježili i najubjedljivju jesenju pobjedu rezultatom 6:1, a podbacili su jedino u trećem kolu na gostovanju u Obradovcu istoimenom protivniku (0:4) i poslije ovog susreta uslijedio je njihov niz nepobjedivosti.

– Najveće zasluge za uspjeh pripadaju svakako igračima i treneru Vuleti, ali dugujemo zahvalnost sponzorima, opštini Prijedor, gradonačeniku Marku Paviću, Arcelor Mittal Prijedoru, Bosnamontaži, Šumariji Prijedor. Naravno naši potpredsjednici, Dalibor Grabež i Siniša Dakić, predsjednik Svetozar Krecelj i ostali članovi Uprave i sportski direktor Milenko Anđić, podnijeli su najveći teret u obezbjeđenju finansija, a očekujemo da ćemo konačno izgraditi i dugo očekivane tribine u Omarskoj – rekao je sekretar FK Omarska Dejan Zdjelar.

Plavi dres u prvom dijelu nosilo je 16 fudbalera. Svih 13 mečeva odigrali su: golman Nikola Štikovac, Bojan Romanić, Marko Kolundžija, Dejan Romanić, Borislav Grahovac i Mrko Hrvaćanin. Vedran Anđić, Dejan Nišević, Ognjen Jaćimović i Vedran Panić imali su po 12 nastupa, kapiten Anando Krecelj 11, Nemanja Malešević 10, Darko Zdjelar osam, Milibor Miljević sedam, Aleksandar Višić šest i Nemanja Nišević-četiri utakmice.

Prvi strijelac tima bio je Mirko Hrvaćanin sa 10 pogodaka, slijede ga Panić sa osam, Krecelj i Jaćimović, koji su po četiri puta zatresli mreže rivala, Kolundžija i Grahovac po tri puta, Miljević, Malešević i Anđić po jednom.
Nenad Đerić – RS-Sport.org

Comments are closed.