FK Omarska: Želja zvana Ilinčić

U fudbalskom klubu Omarska, dok traje pauza, jer je ekipa trenera Milenka Vulete otišla na zaslužen odmor, nakon osvojene titule jesenjeg prvaka Regionalne lige Republike Srpske, grupa Zapad, članovi Uprave čine sve na obezbjeđenju finansijskih sredstava za nesmetano takmičenje u drugom dijelu prvenstva.

U ovom sportskom kolektivu, na osnovu postignutog uspjeha, nadaju se i većoj donaciji od strane lokalne samouprave Prijedora, a u zimskom prelaznom roku da zadrže postojeći kvalitetan igrački kadar.

– Igrač koji nam je na spisku želja kao pojačanje za proljeće je Branko Ilinčić, jesenas član prijedorskog kluba Radnik Urije, a svojevremeno prvotimac Rudar Prijedora, Ravni iz Međeđe i novogradske Slobode. Kao i ljetos, u potrazi smo i za golmanom da bi pojačali konkurenciju za mjesto među stativama – kaže sekretar kluba Dejan Zdjelar.

Predviđeno je, poslije 20. januara sljedeće godine, održavanje Skupštine FK Omarska. Najviše tijelo imenovaće Organizacioni odbor za obilježavanje vrijednog jubileja četiri decenije postojanja, u junu 2013. koji će, uvjereni su svi, biti na najljepši način proslavljen povratkom u drugoligašku konkurenciju Srpske, a vrijedi napomenuti da su Omarščani svoju prvu šampionsku titulu osvojili u sezoni 1976/77, u tadašnjoj veoma jakoj Opštinskoj ligi Prijedora, imajući potom uspona i padova, ali izrasli su u prepoznatljiv i stabilan klub.
Tekst – RS-sport.org
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.