FK Rudar Prijedor: Gavran započeo operaciju za opstanak

rudar

Prozivkom na Gradskom stadionu koju je obavio novi-stari šef stručnog štaba Boris Gavran fudbaleri Rudar Prijedora započeli su pripreme za iduću sezonu.

Prijedorčani su prošlu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske završili kao prvi na tabeli, ali pošto još nije registrovano prvenstvo zbog istrage o namještanju rezultata posljednjeg kola, nisu promovisani u Premijer ligu BiH pa će sačekati odluku Fudbalskog saveza RS. Kada je riječ o igračkom kadru „zeleno-crnih“, od dosadašnjih prvotimaca očekuje se da će im se ovih dana priključiti Bojan Burazor, Siniša Radoja, Filip Arežina i junior Predrag Kovljen. Na probi je lijevi bek fudbaler Armin Mešić, dosadašnji član trećeligaša OFK Brdo iz Hambarina, a kao pojačanja se najavljuju povratnik iz Viteza Stipe Miloš, Nenad Kiso i golman Adnan Hadžić (Sloboda, Tuzla) te nekadašnji napadač banjalučkog Borca Petar Kunić, koji čeka papire iz praške Dukle.

– Pred nama je težak zadatak s obzirom na to da prvenstvo Premijer lige BiH počinje ranije, a zbog skraćenja elitnog ranga takmičenja sa 16 na 12 klubova ispada šest ekipa i ne možemo imati nijedan drugi cilj osim opstanka. Od prvotimaca tražim maksimalno zalaganje i disciplinu na treninzima i utakmicama, a predvidjeli smo pet provjera. Nismo ih još ugovorili mada je izvjesno da ćemo igrati protiv krajiških rivala Jedinstva iz Bihaća, Kozare (Gradiška) i Podgrmeča (Sanski Most), a treniraćemo u Prijedoru i Ljubiji – rekao je Gavran.

Njemu će u radu pomagati Saša Keranović i Perica Topić (trener golmana), ali ne i Nedžad Žerić, koji je bio pomoćnik Gavranovog prethodnika Zorana Bujića.

Saničanin odlazi
Poslije Vedrana Kantara i Edvina Hamzića „rudare“ sa Sane, po svemu sudeći, napustiće i defanzivac Siniša Saničanin. On se pojavio na prozivci, ali nije trenirao već otišao nakon prvog okupljanja mada nije otkrio sredinu gdje će nastaviti karijeru. Na prozivci su se pojavili golmani Dalibor Kozić, Nemanja Petrović i Marko Reljić te Nebojša Šodić, Čedomir Ćulum, Dejan Kojić, Nemanja Pekija, Vanja Vranješ, Boris Nišević, Emir Kukavica, Njegoš Despotović, Stefan Gavranović, Nemanja Marić, Nikola Miličević, Nebojša Mrkić i već pomenuti Siniša Saničanin.

Autor: Nenad Đerić – Glas Srpske

Comments are closed.