FK Rudar Prijedor: Jedina želja domaći teren

Ukoliko ne budemo mogli da igramo na našem Gradskom stadionu, sav do sada uloženi trud naših fudbalera, stručnog štaba i uprave pašće u vodu. Ipak, nadam se da ćemo, ukoliko izborimo plasman u Premijer ligu BiH, utakmice kao domaćini moći da igramo pred našom vjernom publikom.
Ovo je istakao Branislav Rokvić, predsjednik Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, lidera Prve lige Republike Srpske.
* GLAS: Da li ima najave pomoći od opštinskih struktura?
ROKVIĆ: Već smo obavili razgovore sa predstavnicima gradskih vlasti, koje su nam najavile pomoć u realizaciji ispunjavanja infrastrukturnih zahtjeva za takmičenje i rekonstrukciju Gradskog stadiona. Moram da kažem da do sada nismo imali pravu podršku. Ne želimo da prospemo sve što smo do sada uradili.
* GLAS: Mnogo toga trebaće da se uradi kako bi Rudar Prijedor dobio licencu za takmičenje?
ROKVIĆ: Prije svega nećemo bilo šta da prejudiciramo. U posljednjih pet utakmica su nam potrebne još dvije pobjede za konačno slavlje i titulu. Gledamo u teoriju i opuštanja nema. Međutim, vremena dovoljno nemamo, „minut je do dvanaest“. Već sada moramo da razmišljamo o određenim stvarima, posebno stvaranju uslova za takmičenje. Ta razmišljanja datiraju još od prije, ali sve sami ne možemo.
* GLAS: Klub su posjetili i predstavnici FS BiH zaduženi za infrastrukturu i takmičenje, kakvi su zaključci?
ROKVIĆ: Istina je da imamo mnogo problema i predstoji nam veliki posao. Naša želja je da stvorimo bar minimum uslova do avgusta i početka novog šampionata. Čak ukoliko i dvije utakmice odigramo negdje na strani kao domaćini, nije tragedija. Ali, sve preko toga za nas nema nikakvog smisla. Ionako mršav klupski budžet ne želimo da opteretimo dodatnim izlaganjima i non-stop putovanjima. Pogotovo ne u vrijeme svjetske ekonomske krize.
* GLAS: Da li postoje rezervne varijante?
ROKVIĆ: Predstavnici FS BiH su insistirali na tome da prijavimo rezervna rješenja. Mi smo to i uradili pismenim putem. Prijavili smo Gradski stadion u Banjoj Luci i teren u Laktašima, koji su provjereni i na kojima se igraju premijerligaški susreti.
* GLAS: Da li ste razgovarali sa ljudima iz Borca i Laktaša?
ROKVIĆ: S Borcem smo u stalnim kontaktima, a smatramo da ni sa Laktašima neće biti nikakvih problema, bar za dvije utakmice u avgustu. Međutim, ponavljam da nas ne napušta nada kada je u pitanju domaćinstvo na našem stadionu. To je uslov za naš napredak jer svi znaju šta nam navijači znače. Smatramo da bismo, poslije zeničkog Čelika, imali najveću posjetu na tribinama.
* GLAS: Pored rivala na terenu, Vaš klub je imao i određena saplitanja mimo pozornice. Sve ste izdržali?
ROKVIĆ: Svaki uspjeh se kod nas ne prašta. Onaj ko je uspješan, stvori sebi više neprijatelja nego prijatelja. Ali, ne osvrćemo se na to. Imali smo mnogo problema, za razliku od jeseni, sve smo izdržali. Naši igrači na takvu vrstu pritiska nisu naučili. Bilo je to veliko breme. Zbog toga smo obavili razgovore s njima, dali im podršku da im olakšamo profesionalne obaveze. Nije lako biti najbolji. Atmosfera u našem taboru je odlična.
Nestorović profesionalac
* GLAS: Trener Darko Nestorović je odlično ukomponovao mozaik i stvorio pobjednički duh?
ROKVIĆ: On je izuzetan profesionalac, marljiv čovjek i, što je najbitnije, odličan stručnjak. Naši rezultati nisu slučajnost, to je njegov rukopis. Svi oni napadi koje smo imali dok smo igrali u drugoligaškoj konkurenciji bili su neosnovani, jer smo rezultatima u Prvoj ligi demantovali sve one koji su nas osporavali.

Prva titula na vidiku
Rudar Prijedor je klub koji je nastao fuzijom Rudara iz Ljubije i OFK Prijedora 1992. godine, a ove godine je proslavio 80 godina postojanja. Ukoliko osvoje prvu šampionsku titulu u Srpskoj, biće to najljepši poklon za veliki jubilej. Prijedorčani su u takmičenjima RS bili šampioni „zapada“ u prvoj sezoni 1995/96, kada su izgubili u majstorici od Boksita (2:5, 2:1), a dva puta su igrali i finale Kupa, 1995. poraz od Borca (2:2, 2:3) i 2006. poraz od Slavije (2:3). U bivšoj Jugoslaviji „rudari“ su igrali polufinale Kupa 1989. godine (poraz od Veleža na penale).
Glas Srpske

Comments are closed.