FK Rudar Prijedor – Leotar (Subota, 16.30)

b184fcc64e2c630bc6793d8e1c9e3f5e_XL

Primakao se dan odluke. U Prijedoru će se suočiti dvije najbolje ekipe prvoligaškog karavana Republike Srpske i u međusobnom duelu odlučiti šampiona RS i povratnika u Premijer ligu. Iako je teoretski moguć i drugačiji ishod, ipak će ekipa koja ostvari pozitivan rezultat u ovoj utakmici biti korak bliže osvajanju prvog mjesta.

Plavo-bijeli imaju dva boda više od Prijedorčana i za Leotar je i remi jedna od opcija, dok Rudaru „igra“ samo pobjeda.

Posljednjih dana je ovaj derbi dobio novu dimenziju, nakon otvorenog pisma koje je rukovodstvo Leotara uputilo čelnicima FSRS, pa su se u polemiku uključili i neki igrači Rudara, za razliku od igrača Leotara, koji su u proteklih sedam dana imali potpuni mir da se pripreme za utakmicu sezone i njihove misli su usmjerene samo na zeleni teren i motiv traže u sportskom nadigravanju.

Ne sumnjaju u svoje igračke kvalitete i vjeruju da su kvalitetniji tim od Rudara, što žele da pokažu i na terenu.

Imali smo potpuni mir u proteklih sedam dana da se pripremimo za utakmicu sezone i naše misli su 100% bile usmjerene ka utakmici, protivniku na terenu i načinu kako da dođemo do bodova, kaže Vladimir Todorović. To što su se neki od igrača Rudara uključili u polemiku oko saopštenja nije naš problem, niti smo tome poklanjali puno pažnje, jer u našem klubu postoje ljudi koji se time bave i vode računa o tome. Vjerujem da smo najbolja ekipa u Republici Srpskoj i da smo psihički u boljoj poziciji od domaćina, jer imamo dva boda prednosti i nešto lakši raspored do kraja, pa nam odgovara i neriješen rezultat. Međutim, želimo da se Rudaru revanširamo za poraz na Policama i mi u Prijedor putujemo da osvojimo tri boda. Oni su ti koji moraju da igraju otvoreno, jure rezultat, imperativ pobjede na njima. Znamo gdje su „najtanji“ i nastojaćemo tu da udarimo.

Leotar je na gostovanjima do sada imao mnogo problema sa pristupom igri, pa je tome dat poseban akcenat u pripremi za ovu utakmicu.

U 90 minuta u Prijedoru je stalo svih 10 mjeseci treninga i odricanja. Veliki je pritisak na obje ekipe. Znamo šta ulazak u Premijer ligu znači i nama i njima. Siguran sam da protiv Rudara ne možemo ponoviti neka loša izdanja sa gostovanja. To smo pokazali utakmicama u Donjem Šepku i Tesliću. Na terenu smo 11 na 11. Kada počne utakmica sve što je do tada bilo postaje nevažno. Atmosfera u ekipi je odlična, a vjerujem da će nakon ovog derbija biti još bolja.

Hendikep za Leotar biće neigranje Miroslava Stanića, koji je u utakmici protiv Mladosti iz Gacka dobio treći žuti kartoni. Stanić je bio igrač koji je svojim ulaskom u drugom poluvremenu pokrenuo Leotar u duelu sa Gačanima, pa će njegove brzinske sposobnosti mnogo nedostajati ekipi Rajka Mičete na ovom gostovanju. Dobra vijest je povratak u tim Dejana Popovića. Milovan Dmitrović još osjeća posljedice povrede i upitan je za ovu utakmicu.

Utakmicu između Rudar Prijedora i Leotara sudiće premijerligaški sudija Predrag Stankić iz Bijeljine.

Rudar Prijedor – Leotar (Subota, 16.30)
Prijedor – Gradski stadion u Prijedoru.
Sudija: Predrag Stankić (Bijeljina).
Pomoćnici: Željko Marić (Doboj) i Mirko Gojić (Doboj).
Četvrti sudija: Velimir Drinić (Modriča).
Delegat: Željko Babić (Srbac).
Kontrolor: Simo Radulović.

Autor: Čedomil Mucović – Sport059.com

Comments are closed.