FK „Rudar Prijedor“ se žalio Pravnom komitetu FS BiH

Fudbalski klub „Rudar Prijedor“ uputio je žalbu Pravnom komitetu Fudbalskog saveza BiH na odluku Apelacione komisije da poništi odluku Takmičarske komisije koja je utakmicu 11. kola Zrinjski – Rudar Prijedor (1:2) registrovala postignutim rezultatom na terenu do 76. minuta (proteklo više od 80 odsto utakmice na osnovu čega se po Pravilniku o takmičenju registruje rezultatom na terenu).

U međuvremenu su Prijedorčani, po nalogu čudnovate odluke Apelacione komisije, odigrali ponovljenu utakmicu i bilo je neriješeno 0:0, ali „rudari“ traže i ostala dva boda koji su zaslužili u utakmici prekinutoj zbog velikog nevremena, kiše i vjetra, po izvještaju delegata iz Istočnog Sarajeva Davora Ristovića i glavnog sudije iz Sarajeva Irfana Peljte u 76. minutu.

U dopisu Pravnom i Komitetu za normalizaciju FS BiH koji će danas(22.11.2012. godine) imati sastanak, FK „Rudar Prijedor“ je naveo da je vrijeme (osam minuta) koliko nije bilo osvjetljenja na reflektorima ustvari efektivno vrijeme koje se računa, a koje Apelaciona komisija nije priznala pobivši prvostepenu odluku Takmičarske komisije FS BiH.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.