FK „Rudar Prijedor“ u subotu od 13 časova dočekuje OFK „Gradinu“: Kiks je zabranjena riječ

OFK „Gradina“ iz Srebrenika u dosadašnjih 14 jesenjih kola ima samo tri boda osvojena u tri remija, ali bez obzira na taj statistički podatak u „Rudar Prijedoru“ krajnje ozbiljno i odgovorno pripremaju se za subotnju utakmicu protiv „fenjeraša“ koja se igra u gradu na Sani od 13 časova.

Juče je šef stručnog štava „Rudar Prijedora“ Velimir Stojnić dao slobodno igračima koji su u prethodne dve sedmice odigrali pet izuzetno jakih utakmica pa je evidentan i određeni umor. Kako se ne bi dogodile neke nepredviđene stvari Stojnić je odlučio da u četvrtak odmori svoje pulene, a danas će „skovati“ pobjednički plan kako stići do tri boda protiv debitanta iz Srebrenika i na taj način ovjere prethodna dva remija, u Mostaru sa „Zrinjskim“ (0:0) i Gabeli protiv „GOŠK-a“ (1:1).

– Morali smo da uzmemo predah kako bi prikupili snagu za posljednji meč jeseni u kojem je kiks zabranjena riječ. Dakle, jedino što nas interesuje je pobjeda i želimo da se sa tri boda oprostimo od naših navijača i zauzmemo čvrste pozicije u sigurnoj zoni kako bi na proljeće mogli da napadnemo gornji dio premijerligaške tabele. Krajnje ozbiljno i odgovorno moramo da uđemo u utakmicu od prvog minuta – jasan je strateg Prijedorčana.

Štoper Denis Bajalica je jedan od najstandardnijih fudbalera „Rudar Prijedora“ tokom ove jeseni. I u subotu bi trebalo da bude jedna od posljednjih prepreka pred golom Boriše Bodiroge.

– Ima malo umora, dobro nam je došao slobodan dan da prikupimo snagu za meč sa OFK „Gradinom“. Bez obzira što se radi o „fenjerašu“ i ekipi koja nema nijednu pobjedu do sada moramo da budemo oprezni i da ne dozvolimo slučajno mjesto kiksu. To bi bilo pogubno. Pred nama je izuzetno važna utakmica u kojoj moramo da dođemo do tri boda. Neće biti lako jer je prethodnih dana padala i kiša, teren će sigurno biti težak, ali vjerujem u našu konačnu pobjedu – optimističan je Bajalica.

Utakmicu FK „Rudar Prijedor“ – OFK „Gradina“ koji je na programu u subotu (13 časova) sudiće Tomislav Čuić iz Tomislavgrada, a pomagaće mu Ljubušak Dalibor Hrstić i Edin Imamović iz Sarajeva. Dužnost četvrtog sudije obavljaće Banjalučanin Dragan Petrović. Posmatrač suđenja je Salem Prolić iz Sarajeva, a za delegata Fudbalskog saveza BiH određen je Dubravko Mišković iz Livna.

Comments are closed.