FSA Prijedor-Novi član Treće lige FSP Prijedor

Fudbaleri „FSA Prijedor“ ostvarili su veliki uspjeh plasmanom u viši rang takmičenja. U drugoj utakmici plej-ofa Prijedorčani su savladali ekipu „Svodne“ sa 3-0(0-0) i tako su na najbolji način anulirali prednost gostiju od 1-0 stečenu u prvom meču ove dvije ekipe. Podsjetimo, ekipa „FSA Prijedor“ je bila prvoplasirana u Četvrtoj ligi FSP Prijedor grupa „Sana“ dok je „Svodna“ bila najbolja u grupi „Una“. Pobjednik ovog dvomeča plasirao se u Treću ligu FSP Prijedor odakle je ispala ekipa „Rasavaca“. Svodna je u revanš meču, koji je igran na fudbalskom terenu u krugu prijedorske kasarne, iskusno čuvala rezultat iz prvog meča te je odolijevala jalovim napadima domaće ekipe.
Posljednjih 15-ak minuta susreta „FSA Prijedor“ je krenula na sve ili ništa nakon ulaska rezervista Puzigaće i Babića. Upravo njih dvojica su kreirala vođstvo domaćih svega nekoliko trenutaka nakon ulaska u igru. Par minuta kasnije još jedan igrač sa klupe, Basrak, asistira Steviću za dupliranje prednosti „FSA Prijedor“ i rezultat koji domaće vodi u rang više. U posljednjim trenucima meča, u jeku napada „Svodne“ koja je tražila gol za plasman u viši rang, domaći su izveli kontranapad nakon kojeg je dosuđen očigledan penal za „FSA Prijedor“ koji je Puzigaća pretvorio u konačnih 3-0. Treba reći da je ovaj susret igran u sjajnom ambijentu pred više od 300 gledalaca od kojih je njih stotinjak bodrilo ekipu „Svodne“. Dobri poznavaoci fudbalskih dešavanja u Prijedoru tvrde da od postojanja Četvrte lige FSP Prijedor u ovom rangu takmičenja nije bilo više gledalaca na jednom susretu.
Ekipa „FSA Prijedor“ u ovom susretu je nastupila u sastavu: Novaković, Vrhovac, Bilaković, Runić, Novaković B., Šunić, Rečević, Škrbić, Marinović, Stević i Vujković
Još su igrali: Puzigaća, Babić, Basrak.

Comments are closed.