Fudbaleri Omarske pobijedili Slobodu iz Mrkonjić Grada u prijateljskom susretu

U subotu su u Omarskoj, u sklopu pripema za narednu sezonu, snage odmjerili Omarska i Sloboda iz Mrkonjić Grada. Iako je Sloboda dva ranga iznad Omarske, viđena je ravnopravna fudbalska predstava. Štaviše, Omarska je bila bolja ekipa na terenu.
Prvo poluvrijeme u potpunosti je prošlo u dominaciji domaćeg tima. Redale su se šanse pred vratima Ilića. U nekoliko navrata neprecizni su bili Krecelj, Jaćimović i Kolundžija. U 30. minutu utakmice, viđena je nevjerovatna akcija domaćih fudbalera, koja je krenula iz zadnje linija, kratkim pasovima je izbačena sva sredina Slobode, da bi Jaćimović izbjegao ofsajd zamku i loptu koju mu je uputio Kolundžija efektno pospremio u mrežu.
U drugom poluvremenu se nastavila odlična igra ekipe Omarske. Sloboda je bila neprepoznatljiva, ali i uprkos tome stvorila je dvije odlične prilike. Oba puta, napadači su bili neprecizni. U 65. minutu, Jaćimović udvostručuje prednost Omarske, postignuvši efektan pogodak glavom nakon prekida.
Do kraja utakmice, igralo se uglavnom na sredini terena. Sloboda je pokušavala da postigne pogodak, ali je zadnja linija Omarske bila na nivou. U 90. minutu Stijepić je izbjegao ofsajd zamku i postavio konačan rezultat utakmice.
Domaće navijače i članove kluba, zaista raduje prikazana igra Omarske. Poznavaoci fudbala kažu da ovakva igra Omarske dugo nije viđena. Svi se nadaju da će se nastaviti u ovom ritmu, te da će se u prvenstvo ući što spremnije, kako bi i borba za prvo mjesto na Regionalnom zapadu bila lakša.
U utorak, 24.07.2012. godine Sloboda i Omarska će ponovo odmjeriti snage. Utakmica se igra u Mrkonjić Gradu sa početkom u 17.00 časova.

OMARSKA – SLOBODA (MG) 2:1 (1:0)
Strijelci: 1 – 0 Jaćimović 30′, 2 – 0 Jaćimović 65′, 2 – 1 Stijepić 90′
Gledalaca: 100
Sudija: Dejan Zdjelar (Omarska)
Igrač utakmice: Ognjen Jaćimović (Omarska)

OMARSKA: Štikovac, Anđić, Višić, Nišević, Zdjelar, Romanić B., Kolundžija , Panić, Krecelj, Jaćimović
još su igrali: Begović, Miljević, Nišević N., Grahovac, Marić

SLOBODA MG: Ilić, Ćulum, Sakan, Gračanin, Kremenović, Stijepić, Inđić, Dedić, Gvero, Tadić, Radoja
još su igrali: Đurić, Dimitrijević, Popadić.
Tekst i foto – FK Omarska

Comments are closed.