Fudbaleri Rudar Prijedora otišli na zaslužen zimski odmor: Treći na tabeli da nije bilo nepravde

Poslije relaksacionog treninga odrađenog na travi Gradskog stadiona, fudbaleri Rudar Prijedora juče su otišli na zaslužen zimski odmor. „Rudari“ će biti na pauzi do sredine januara sljedeće godine kada će šef stručnog štaba Velimir Baja Stojnić izvršiti prozivku za proljeće.

Na zajedničkom sastanku sa igračima održanom u klupskim prostorijama trener Stojnić je zatražio od igrača da se profesionalno ponašaju tokom pauze i da u skladu sa potrebama i osjećajem rade individualno.

– Vi najbolje znate šta vam je potrebno i kakav vid treninga da održavate do zvaničnog početka priprema. Moja preporuka je da se dva puta sedmično nađete u teretani i da isto toliko puta trčite aerobno. Povedite računa o sebi, obratite pažnju na sportsku kulturu i radite ono što osjećate da vam je potrebno. Oni igrači koji su iznijeli teret utakmica i obaveza ove jeseni bi trebalo desetak dana da budu na totalnom odmoru. Očekujem da koliko-toliko dođete spremni na prozivku za drugi dio šampionata – istakao je Stojnić u obraćanju fudbalerima.

On je dodao da će tokom zimskog prelaznog roka sigurno biti promjena u igračkom kadru.

– Ima fudbalera kojima su istekli ugovori, s nekima ćemo produžiti saradnju, a sa nekima raskinuti. Biće i novih imena zavisno od onoga što bude na tržištu, odnosno od onoga što procijenimo da nam treba. Radićemo mnogo racionalnije, a daćemo šansu i našim mladim igračima koji treba da stasaju uz prvi tim. Želja nam je da Rudar Prijedor napreduje i nema potrebe da tumbamo neke stvari. Klub je u toku formiranja i to u jeku sezone i potrebno je vremena da sve „legne“ i takmičarski i organizaciono – rekao je Stojnić.

Šef struke „zeleno-crnih“ ovako je analizirao proteklih 15 jesenjih kola:

– Dielimično sam zadovoljan učinkom, kada se pogleda papir imamo 21 osvojen bod, ali na terenu je bilo još bolje i još više. Analize su pokazale da smo protiv Čelika, Slavije, Zrinjskog i Željezničara bili oštećeni i zato imamo pet ili šest bodova manje, kada se to doda sadašnjem učinku bili bi treći na tabeli. S druge strane sam prezadovoljan rezultatom s obzirom na početno stanje tokom ljeta kada klub nije imao ni Skupštinu ni upravu, sve je bilo u magli, tim smo sastavljali kako smo znali i umjeli. Ovim putem zahvaljujem našim sponzorima, Mittalu i RŽR Ljubija, kao i Opštini Prijedor koji su nam davali podršku i da njih nije bilo ko zna šta bi se dešavalo s Rudar Prijedorom. Sve ovo ću da navedem i mnogo toga još sa čim smo se susretali ove jeseni u svom izvještaju koji spremam da prezentujem Upravnom odboru.

U Rudar Prijedoru još uvijek ne odustaju od borbe za dva boda osvojena protiv Zrinjskog u Mostaru koja su im oduzeta poništavanjem utakmice odigrane do 76. minuta kada su gosti vodili sa 2:1.

– Sigurno je da smo na terenu osvojili i zaslužili bodove i ne treba da odustanemo od njih. Nećemo odustati od toga, pogotovo što smo u razgovoru sa članovima Komiteta za normalizaciju došli do saznanja da smo u stvari prevareni, odnosno da smo zaslužili pobjedu protiv „plemića“. Nadam se da će sve biti u najboljem redu i da će pravda biti zadovoljena. Ona jeste spora, ali je dostižna. I u ponovljenom meču smo pokazali da smo zaslužili cijeli plijen u Mostaru, Zrinjskom bod iz ponovljene utakmice ne znači ništa, a nama dva znače mnogo – zaključio je na kraju Velimir Stojnić.

Gajić: Poštovaćemo dogovor
Juče se igračima prije odlaska na odmor obratio član Upravnog odbora Rudar Prijedora Slobodan Gajić.
– Ono što smo se dogovorili pred utakmicu sa Gradinom ostaje na snazi, a mi iz uprave ćemo nastojati da ispoštujemo postavljene rokove i izvršimo dinamiku isplata prema vama prema onome što smo zajedno zaključili. Nemate nijednog razloga da sumnjate u nas, ozbiljni smo ljudi i držimo do riječi koju kažemo. Želim vam mnogo sreće na odmoru i vidimo se na prozivci kada ćemo organizovati i jedan sastanak s načelnikom opštine Markom Pavićem – istakao je u obraćanju igračima Slobodan Gajić.

Karalić uzeo ispisnicu
Iskusnom napadaču Vladimiru Karaliću istekao je polugodišnji ugovor sa Rudar Prijedorom i on je juče uzeo ispisnicu iz kluba.

– Iza mene je još jedno iskustvo, imam određene ponude iz inostranstva i nadam se da ću brzo pronaći novi klub. Vjerujem da je dogovor blizu, a ime nove sredine otkriću kada postignem dogovor. Mogu samo da kažem da se ne radi o ekipi iz BiH – istakao je kratko Karalić.

Na stotinu krajeva
Zanimljivo je da su se fudbaleri Rudar Prijedora juče raštrkali na „stotinu“ krajeva, svako je otišao svojoj kući. Golmani Boriša Bodiroga, Aleksandar Nikolić i Danijel Milanović su krenuli na tri strane, u Bijeljinu, Crnu Goru i Jagodinu, Duško Vranešević u Novi Grad, Arturo Azevedo Kruz u Dominikansku Republiku, Denis Bajalica u Šibenik, Tomislav Puljić u Ljubuški, Veljko Vuković u Šabac, Nemanja Kokanović, Duško Sakan, Emilko Janković i Boris Savić u Banjaluku, Anel Ramić u Trebinje, Apolon Lemondžava u Holandiju, Damir Rovčanin u Prijepolje, Miloš Srndović u Foču, Miodrag Gigović u Gradišku…

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.