Fudbaleri Rudar Prijedora započeli pripreme: Izostao samo Burazor

rudarpripreme

Fudbaleri Rudar Prijedora počeli su pripreme za nastavak Premijer lige BiH, a prozivku na Gradskom stadionu obavio je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

– Od igrača na koje računam nije se jedino odazvao Bojan Burazor zbog bolesti i visoke temperature. Krenuli smo u borbu za opstanak u bh. eliti sa određenim promjenama u igračkom kadru selekcioniranjem iz regiona. Vidjećemo u narednih desetak dana da se pojačamo sa dva, tri fudbalera koja imaju iskustvo u premijerligaškoj konkurenciji. Prvu provjeru imaćemo između 26. i 29. januara – rekao je Jelisavac.

Pored njega, s obzirom na to da je novi predsjednik kluba Branislav Rokvić bio službeno odsutan, kandidatima za prvi tim obratili su se direktor Prijedorčana Vukašin Đaković i potpredsjednik Upravnog odbora Milenko Đaković.

Od novajlija, među Prijedorčane su stigli: Ljuban Antonić (Sloboda, Novi Grad), Vladan Anđić, Ognjen Jaćimović (Omarska), Miloš Stević (FSA Prijedor), te povratnici: Rastko Rokvić (BSK, Banjaluka), Nemanja Marić (Podgrmeč, Sanski Most), Saša Pušac (Borac, Kozarska Dubica) i Demir Jakupović (Borac, Banjaluka).

Prvi dio priprema „zeleno-crni“ će obaviti trenirajući jednom dnevno kod kuće. Ukoliko temperatura bude u minusu, koristiće i balon „Celpaka“, uz teretanu, da bi potom u drugoj fazi rada uslijedio boravak u Makarskoj. Finiš priprema obaviće u Prijedoru i vjeruju da će spremno dočekati prvi prvenstveni meč na svom terenu protiv zvorničke Drine.

Igrački kadar
Prozivci Rudar Prijedora odazvalo se 26 fudbalera. To su: golmani Dalibor Kozić i Nemanja Petrović, igrači: Aleksandar Jovičić, Nemanja Pekija, Nebojša Šodić, Nemanja Marić, Vladan Anđić, Nebojša Pejić, Zoran Milutinović, Stefan Gavranović, Saša Pušac, Nebojša Mrkić, Siniša Radoja, Dejan Kojić, Rastko Rokvić, Damir Jakupović, Petar Kunić, Ljuban Antonić, Ognjen Jaćimović, Miloš Stević, te juniori: Mirnes Muhić, Ervin Ćatić, Predrag Lajić, Ognjen Davidović, Marko Kovačević, kao i Čedomir Ćulum, koji je operisao slijepo crijevo i tek poslije kontrole 26. januara biće poznato kada će početi da trenira.

Autor: Nenad Đerić – Glas Srpske

Comments are closed.