Fudbalski klub Radnik Urije iz Prijedora u problemima zbog stadiona-Spriječeno uklanjanje stativa

Muke Fudbalskog kluba Radnik Urije iz Prijedora pred početak prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa “Zapad“ , zbog nemogućnosti da koriste teren stadiona na “Svalama“, zabranom iz Fabrike keksa i vafla “Mira“ kraj koje se, na njenom zemljištu nalazi, su nastavljene. Srećom, članovi Uprave ovog fudbalskog kolektiva, uz mještane, spriječili su uklanjanje stativa sa “travnatog tepiha“, a epilog čitave, nimalo prijatne situacije, kako za seniorski igrački pogon, tako i za 90 djece mlađih uzrasnih kategorija, mogao bi biti poznat u utorak.
– Od 1975.godine i osnivanja Žitoprometa, kojeg smo naslijedili, ovdje su se igrale utakmice. Imali smo iz “Mire“ obećanja da možemo trenirati, imali smo i sopstvenih ulaganja u objekte, da bi prije 20 dana, kada su već počele pripreme, na ulazna vrata ograde, na kojoj je bio naš katanac, stavljen njihov, a obezbjeđeenje nije dozvolilo da više treniramo. Djeca su i prestala, dok su prvotimci radili na terenu Tukova, kluba iz istoimenog gradskog naselja na lijevoj obali reke Sane. Provjerili smo, gruntovno zemlja pripada porodicama Man i Becner, katastarski “Miri“, koja želi, navnodno, nešto da gradi. Sekretarica Dragana Glamočanin, koja je obavijestila nadležne firme iz centrale u Zagrebu, tvrdi da je to njihova“direktiva“, a iako smo samo poravnali zemlju i pokosili travu kraj ograde do terena, gdje su stajali gledaoci, dobili smo upozoenje od Draška Marmata iz opštinske građevinske inspekcije da ne počinjemo graditi tribinu, iako i kada bi smo to činili, radili na osnovu Regulacionog plana opštine Prijedor usvojenog 12. februara 2009.godine. Skinute su ograde sa dvije strane, a čupanje stativa spremni smo i fizički da branimo-priča potpredsjednik Radnika Urije Rade Crnogorac, nekada igrač i trener Žitoprometa, sa poveljom najboljeg sportskog radnika opštine Prijedor za 1996.godinu.
Iako je klub već uputio zvanične zahtjeve načelniku opštine Priejdor Marku Paviću i premijerligašu BiH Rudar Prijedoru da lokalni derbi prvog kola, 12.avgusta protiv Omarske, kao domaćin, igra na Gradskom stadionu, nije odustao od namjere da im se dozvoli da naredna tri mjeseca ostanu na dosadašnjoj lokaciji. O tome je usmenim telefonskim putem Pavića, ali i nadležne u keksari obavijestio Boško Torbica, član Izvršnog odbora Radnika Urije, uz molbu da se o svemu tri strane sastanu i pokušaju naći kompromis.
– Napravljen je određeni pomak i zadovoljstvo mi je što nismo morali da reagujemo odmah, a na sastanku svih aktera u utorak vjerovatno će biti donijeta obavezujuća odluka koje će se svi morati pridržavati. Zamolio bih vas, da ako ste već do sada izdržali, istrajete u pregovorima i ne ulazite na teren-rekao je odahnuvši nakon dva i po sata konsultacija prisutnim čelnicima kluba, koji su u isto vreme trebali da iznesu sve svoje stvari i rekvizite iz objekata, ali to nisu učinili do dogovora, tehnički diretkror “Mire“ Mile Šiljegović.
Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.