Fudbalski susreti na stadionu Veleža-Šipka pozdravio legendu Marića

Golmanska legenda Veleža Enver Marić gledao je prvenstvenu utakmicu svog kluba protiv Rudar Prijedora (0:1), čestitao je gostima na pobjedi, ali „rođenima“ nije ništa zamjerio.

– Rudar Prijedor je bio bolji protivnik svih 90 minuta i zasluženo je pobijedio. Mi iz ove utakmice za sljedeće mečeve koje ćemo igrati za bodove moramo da izvučemo pouke kako bi izbjegli nove kikseve, pogotovo kod kuće – rekao je Enver Marić poslije utakmice.

Od dolaska u grad na Neretvi gde je i rođen iz Nemačke gdje se liječio i oporavljao od moždanog udara, Marić nije propustio nijednu utakmicu svog Veleža. U poluvremenu utakmice između Mostaraca i Prijedorčana ćaskao je sa direktorom Rudar Prijedora Miloradom Šipkom.

– Naša dva kluba imaju dodirnih tačaka jer su 1989. godine igrali u polufinalu Kupa one zajedničke zemlje, mi smo prošli na penale, ali ne bi bilo nezasluženo ni da je bilo obrnuto. Od tada Velež i Rudar Prijedor imaju korektne sportske i rivalske odnose – prisjetio se Marić i poželio mnogo sreće i jednima i drugima u nastavku sezone.

Milorad Šipka je iskoristio priliku u razgovoru s Marićem da ga pozove u Prijedor da bude gost kluba, odnosno poželio mu mnogo zdravlja i sreće u daljem životu.

– Enver Marić je čovjek sa mnogo fudbalskog iskustva sticanog u jugoslovenskim i svjetskim okvirima, lično sam se upoznao s njim, pričali smo o svemu, evocirali određene uspomene i želja nam je da, ako bude u Mostaru, na proljeće dođe u Prijedor s Veležom i bude naš gost. Ako mu se ukaže prilika može i ranije da posjeti naš klub i grad, za legendu su vrata Rudar Prijedora uvijek otvorena. Želim mu sve najbolje u daljem životu – istakao je Milorad Šipka.
Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.