Fudbalski turnir Gradiška 2011

Utakmicom Rudar Prijedor – Proleter (Teslić), koja će se odigrati od 18 časova, danas će početi 16. tradicionalni fudbalski turnir „Gradiška 2011“, koji organizuje Opštinski fudbalski savez Gradiška.
U drugom polufinalnom paru sutra u istom terminu sastaju se Kozara i novi prvoligaš Republike Srpske Crvena zemlja iz Nove Vesi.
Posljednjeg dana turnira u nedjelju, prvo će se poražene ekipe sastati za treće mjesto od 16 časova, a od 18 igraće se finale ove smotre.
Premijerligaš iz Prijedora, koji je do sada tri puta nastupao na turniru u Gradišci, gdje u jakoj konkurenciji nije nikada stigao dalje od trećeg mjesta, na ovogodišnjem turniru želi doći u finale, a potom osvojiti pobjednički trofej.
– Dvije utakmice u Gradišci dobro će nam doći 14 dana prije početka Premijer lige BiH. Igraćemo najviše sa 15 ili 16 igrača, jer nam je cilj da tim u ovoj fazi priprema što bolje uigramo. Podatak da nismo do sada igrali u finalu nisam ni znao i s obzirom na učesnike smatram da ove godine imamo objektivnu šansu da zaigramo u finalu i odemo kući sa trofejom – rekao je trener Prijedorčana Dragan Radović.
Teslićki prvoligaš Proleter prvi put nastupa na ovom turniru, a kormilar ovog kluba Zoran Dujaković „prijeti“ Prijedorčanima.
– Oni jesu favorit na papiru, ali ne i na terenu, gdje smo mi objektivno u prednosti, jer smo u ovom trenutku, vjerujem, svježiji. To ćemo pokušati da iskoristimo i plasiramo se u finale – naglasio je Dujaković.
Turnir u Gradišci, čiji je generalni sponzor Skupština opštine Gradiška, a pokrovitelj Fudbalski savez Republike Srpske, svečano će otvoriti predsjednik Organizacionog odbora i prvi čovjek OFS Gradiška Rodoljub Oljača.
Glas Srpske

Comments are closed.