Gostujućom pobjedom protiv Lauša, Omarska stigla na diobu prvog mjesta

U jednoj prosječnoj prvenstvenoj utakmici Omarska je zasluženo savladala Lauš sa 2-0. Veoma neravan i uzak teren nije omogućavao lepršavu igru, a i domaćin je igru postavio dosta oprezno. Omarska je najbolju šansu u prvom poluvremenu imala već u 2. minuti. Kolundžija je sjajno proigrao Hrvaćanina, ali je ovaj traljavo šutirao sa 16 metara. Do kraja prvog poluvremena igralo se dosta rastrzano, uglavnom na polovini Lauša, ali bez nekih stopostotnih šansi. Jaćimović je u 30. minuti bio iskosa sam pred golmanom, ali nije uspio postići gol. Omarska je još u nekoliko navrata pokušava zaprijetiti šutevima iz daljine ali bez rezultata. Sa druge strane Lauš niti jednom nije ugrozio gol gostiju.

U drugom poluvremenu igralo se dosta slično, ali i domaćin se otvorio pa su počele i ozbiljnije šanse pred oba gola. Omarska je i dalje bila nešto opasnija, ali prvu veliku šansu imaju domaćini. Nakon kornera sa lijeve strane najviši u skoku je bio napadač Lauša, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom i postići gol iz neposredne blizine.

U 72. minuti Omarska je došla u vođstvo. Najbolji akter meča Hrvaćanin uspio je idealno centrirati sa desne strane, pravo na glavu Jaćimoviću, kojem nije bilo teško postići gol sa pet metara. Domaćin je dva minuta kasnije bio najbliži izjednačenju. Iz slobodnog udarca sa 35 metara pogodili su prečku. Nakon toga Lauš je imao još jednu šansu, ali se njihovi napadači nisu dobro snašli. U tim momentima Omarska je prijetila iz kontranapada i konačno u 89 minutu Hrvaćanin je napravio još jedan solo prodor po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i sa desetak metara rezantnim udarcem postavio konačan rezultat.

Ovom pobjedom Omarska je stigla do pete prvenstvene pobjede i na čelu tabele se pridružila ekipi Budućnosti. U narednom kolu u Omarskoj gostuje ekipa Dubrava.

Omarska je nastupila u sastavu: Štikovac, Grahovac, Romanić Bojan, Nišević Dejan, Anđić, Krecelj, Romanić Dejan, Kolundžija, Panić, Jaćimović (Zdjelar ), Hrvaćanin.

Tekst – FK Omarska
Foto – Sportlive.ba

Comments are closed.