Humanitarni turnir u basketu za pomoć liječenju Sergeja Ševića [video]

sergej

Na košarkaškim terenima ispred Gimnazije “Sveti Sava” u Prijedoru juče je održan humanitarni turnir u basketu, u kojem su učestvovali učenici škola iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice i Kostajnice. Prikupljeni novac doniraće za liječenje Sergeja Ševića iz Novog Grada.

Sergej Šević iz Novog Grada boluje od rijetke bolesti bubrega. Liječenje bi trebao nastaviti u Londonu, za šta su potrebna ogromna novčana sredstva. Kako bi pomogli njemu i njegovim roditeljima, srednjoškolci iz gradova regije Prijedor organizovali su niz humanitarnih akcija. Jedna od njih je i turnir u basketu.

– Ideja postoji od novembra mjeseca kada smo imali republički sastanak mreže Savjeta učenika RS. Smatramo da je sport nešto što pokreće mlade, a ujedno ćemo pokazati i humanost, rekao je učenik Gimnazije “Sveti Sava”, Prijedor Darko Aničić.

– Prolaznici i oni koji prisustvuju mogu da ostave pare u kutiju. Sav novac biće uplaćen na žiro – račun majke Sergeja Ševića, dodala je učenik Medicinske škole, Prijedor Ivana Marić.

Sergejev otac, Dalibor Šević, zahvalan je svima koji organizuju i odazivaju se akcijama pomoći za Sergeja. Njegovoj porodici to mnogo znači.

– Zahvaljujemo se svim srednjim školama koje učestvuju u ovim akcijama. Hvala i svima koji se odazivaju, rekao je Sergejev otac Dalibor Šević.

Sergej bi već polovinom juna trebao da otputuje u London na liječenje. Mi mu, naravno, želimo brzo ozdravljenje.

Autor: Branka Dakić – SrpskaCafe.com

Comments are closed.