Huntersi gostovali u Makedoniji

Mladi košarkaši KK „Hunters“ Prijedor su prethodnog vikenda putovali u Gevgeliju (Makedonija) gdje su gostovali kod KK „Best“ iz ovog mjesta i učestvovali na turniru sa 3 selekcije. Bilo je ovo uzvratno druženje 2 kluba s obzirom da je klub iz Gevgelije bio u Prijedoru prošle godine. Može se reći da će ovo postati stalno druženje i da je ovo drugi klub, pored KK „Inđija“, sa kojim KK „Hunters“ redovno organizuje vikend druženja. Domaćin, KK „Best“ je organizovao turnir za pionire, kadete i kadetkinje. Iako su Prijedorčani nastupili sa mlađim ekipama u odnosu na ostale (u Makedoniji su selekcije starije), ostvarili su dobre rezultate. Kadete su sekunde dijelile od prvog mjesta, ali nisu imali sreće uz jako loše suđenje, dok su kadetkinje u finalu izgubile od prvakinja Makedonije za 95/96 godište. Na ovim susretima je ipak najbitnije druženje i sklapanje novih prijateljstava. Ovo daleko putovanje je iskorišteno i za višesatne posjete Nišu (Srbija) i Solunu (Grčka).

Rezultati i tabele po kategorijama:
Pioniri:
KK BEST Gevgelija – KK HUNTERS 54:40
KK HUNTERS – KK MILENIUM Strumica 45:53
1. KK BEST
2. KK MILENIUM
3. KK HUNTERS

Kadetkinje:
Polufinale: KK BEST Gevgelija – KK HUNTERS 39:62
Finale: KK HUNTERS – KK STRUGA 2009 Struga 19:47
1. KK STRUGA 2009
2. KK HUNTERS
3. KK MILENIUM
4. KK BEST

Kadeti:
Polufinale: KK BEST Gevgelija – KK HUNTERS 40:44
Finale: KK HUNTERS – KK MILENIUM Strumica 60:61
1. KK MILENIUM
2. KK HUNTERS
3. KK BEST
4. KK CRN DRIM

Nekompletni pioniri nisu mogli pružiti značajniji otpor starijim protivnicima. Na trenutke su uspijevali biti ravnopravni, ali dužina klupe i umor su učinili svoje. Iako su pola ekipe činile pionirke, kadetkinje su odlično odigrale polufinale. Od samog početka ispunile su dogovore iz svlačionice i do samog kraja utakmice kontrolisale rezultat. U finalu druga priča, od pristupa utakmici do nemogućnosti da se ravnopravno suprotstave daleko iskusnijoj ekipi iz Struge. Kadeti su odigrali dvije neizvjesne, po mnogima koji su pratili turnir i najkvalitetnije utakmice vikenda. U polufinalu protiv domaćina, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, sa dosta grešaka i promašaja na obje strane, što se vidi i iz rezultata.
Ipak, više koncentracije u završnici su imali mladi košarkaši iz Prijedora, te su zasluženo prošli u finale gdje im je protivnik bila jedna od najboljih ekipa u Makedoniji za 95/96 godište. Kontrolisali su utakmicu cijelo vrijeme, odbranu igrali na vrhunskom nivou, vodili 12 razlike 3 minute do kraja. Nakon toga slijedi manji pad koncentracije što dovodi do penal završnice u kojoj su imali i zadnji napad i šut za pobjedu koji nisu realizovali.
Član KK „Hunters“ Nikola Dujić proglašen je za najboljeg igrača(MVP) na kompletnom turniru i ujedno je u najboljoj petorci kod kadeta. Takođe, u najbolje petorke u svojim kategorijama su proglašeni Janjetović Jovana i Stojnić Petar.
Tekst – KK „Hunters“ Prijedor i GradPrijedor.com
Foto – KK „Hunters“ Prijedor

Comments are closed.