I ove godine pobjednici Amela Terzić i Žoel Maina Mvange

14 Prijedor - Amela Terzic prolazi kroz cilj

Prošlogodišnji pobjednici Srbijanka Amela Terzić i Kenijac Žoel Maina Mvange trijumfovali su i na 22. međunarodnim uličnim trkama „Prijedor 2015“ koje su danas održane u okviru obilježavanja 16. maja, Dana grada.

Jednoj od najboljih trkačica svijeta na srednjim prugama Ameli Terzić ovo je četvrti trijumf na prijedorskim uličnim trkama, dok je Kenijcu Mvangeu ovo drugi dolazak u grad na Sani.

14 Prijedor - cicibanke

Amela Terzić rekla je da je mnogo putovala po svijetu, ali da joj je Prijedor na posebnom mjestu u sjećanju i da želi pozdraviti svu rodbinu u Bosni.

„Djevojke su bile na ujednačenom nivou i nadam se da ću i iduće godine opet doći“, rekla je Terzić novinarima u Prijedoru.

14 Prijedor - seniori na startu

Žoel Maina Mvange rekao je da je srećan što je u Prijedoru po drugi put i ocijenio da trka nije bila laka, kao što je publika mogla vidjeti, jer konkurencija s njegvim kolegama iz Kenije je bila veoma jaka.

„Veoma sam zadovoljan dobrom organizacijom i veoma toplom dobrodošlicom, a publika je djelovala jako motivirajuće. Nadam se da ću opet doći i učestvovati na ovim trkama, a Bosnu doživljavam kao i svoju domovinu“, kazao je Mvange.

14 Prijedor - seniorke na startu

U konkurenciji seniorki drugo mjesto zauzela je prošlogodišnja trećeplasirana Teodora Simović iz Novog Pazara, a treće prošlogodišnja drugoplasirana Biljana Cvijanović iz Doboja koja sada trči za srbijansku „Čajetinu“.

Drugo i treće mjesto kod seniora osvojili su takođe Kenijci Hilari Kiptum Kimajo Majo i Abel Kibet Rop.

14 Prijedor - Zoel Maina Mvange prolazi kroz cilj

U 24 trke takmičilo se daleko manje učesnika od najavljenih 4.000, uzrasta od cicibana do seniora iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Kenije. Bodrilo ih je takođe daleko manje Prijedorčana nego što je to bio slučaj u najboljim godinama ove trke kada se na ulicama Prijedora okupljalo i do 20.000 gledalaca.

Kao i prethodne godine, trke su se odvijale pod motom „Volim Prijedor“, a promovisala ih je desetostruka pobjednica Sonja Stolić.

14 Prijedor - trke seniora u znaku Kenijaca

Organizator trka je Atletski klub „Prijedor“, generalni pokrovitelj grad Prijedor, a pokrovitelj Ministrastvo za porodicu, omladinu i sport Repubike Srpske.

Autor: SRNA

Comments are closed.