Igračima Rudar Prijedora predstavljen novi trener

Pred jutrošnji prijepodnevni trening, fudbalerima Rudar Prijedora predstavljen je Velimir Stojnić, novi šef stručnog štaba, koji je na vrućoj klupi prijedorskog premijerligaša naslijedio Dragana Radovića.
Milorad Šipka se obratio igračima ispred Komiteta za hitna pitanja u kojem se osim njega nalaze Nebojša Tomičić i Rešad Crnalić-Gerti. On je naglasio da su u posljednja dva dana sasvim legitimno, po Statutu ovog spotskog kolektiva i uz apsolutnu podršku glavnih sponzora, opštine Prijedor i preduzeća Arcelor Mittal Prijedor, povučeni brojni potezi sa ciljem stabilizacije kluba.
„U kombinaciji za klupu Rudara bilo je pet eminentnih stručnjaka, ali je apsolutno povjerenje dobio Velimir Stojnić, koji je u dosadašnjoj karijeri dva puta vodio banjalučki Borac. Od 10 ljudi konsultovanih prilikom Stojnićevog izbora, svi do jednog su o njemu imali pozitivno mišljenje, i kao sportisti, stručnjaku i kao čovjeku. Uvjereni smo da možemo da ostvarimo opstanak u Premijer ligi kao glavni cilj, a i da nam Stojnić bude dugoročno riješenje“, rekao je Šipka, predstavljajući sebe i kao „desnu ruku“ novog kormilara. On je istakao da je trenutno najvažnije da se u fer i sportskoj borbi pobijede Banjalučani, dodavši da klub sada treba podršku svojih vjernih navijača.
Velimir Stojnić je pred prvotimcima izrazio želju da budu u svemu „ispoštovani“. „Obaviću razgovore sa svim igračima kako bih se uvjerio da li vam odgovaraju trenutne uloge u timu i kakve su posljedice na psihološkom planu ostavila posljednja događanja u i oko kluba. Istovremeno, od vas očekujem punu mobilnost i da pružite svoj maksimuma“, rekao je Stojnić obraćajući se igračima „Rudar Prijedora“.
„U ime igrača želio bih da izrazim spremnost da učinimo sve kako bi se prevazišla trenutna kriza. Za to je potrebno da se mobilišemo svim snagama, počev od Uprave kao temelja kluba, pa do ekipe, koja je fasada, a nadamo se da će već od subotnjeg krajiškog derbija rezultati biti mnogo bolji“, istakao je kapiten „Rudara“ Nedžad Žerić.
Igrači „Rudar Prijedora“ su nakon predstavljanja Velimira Stojnića, održali i prvi trening pod njegovim vođstvom.

Comments are closed.