Igrama i golovima uzvratio povjerenje

Nemanja Kokanović (28), stasiti fudbaler sredine terena (visok 186 centimetara, težak 81 kilogram), ljetos je stigao u Rudar Prijedor iz dobojske Sloge i pokazao se kao veliko pojačanje. Ne samo da se ustalio u prvom timu, već iz utakmice u utakmicu igra sve kvalitetnije, a bio je strijelac protiv Radnika i minulog vikenda protiv Čelika.

– Po povratku iz inostranstva proveo sam četiri mjeseca u Doboju. Želio sam da se oprobam u Premijer ligi i stoga se odlučio za Rudar Prijedor. Jedan od razloga sa dolazak u grad na Sani bio je i taj što me trener Velimir Stojnić dobro poznaje. Pružio mi je šansu i trudim se da dobrim igrama opravdam ukazano povjerenje. Rudar Prijedor je veliki klub i idealno mjesto za afirmaciju. To je idealna odskočna daska za inostrani angažman ili u nekom većem klubu, mada su moji planovi vezani za sadašnji klub – priča Kokanović.

Kokanović je igrao na svim pozicijama od štopera, preko zadnjeg veznog pa do špica.

– Ipak, moja prirodna pozicija je zadnji vezni. Najvažnije je podrediti svoj potencijal kolektivu i u tom slučaju, kada svaki igrač razmišlja na taj način, bolji su rezultati – smatra Kokanović.

Već po dolasku u Rudar Prijedor pokazao je da će biti ozbiljno pojačanje pošto je na pripremama u Međugorju bio prvi strijelac.

– Po kvalitetu igračkog kadra i stručnom radu uvjeren sam da je Rudar Prijedoru mjesto među prvih pet ekipa u premijerligaškoj konkurenciji. Nije nas u nekim mečevima pratila sportska sreća, bilo je i drugih faktora što naš bodovni saldo nije veći. Svakako da na činjenicu da je plasman mogao biti i bolji u velikoj mjeri utiče i evidentno nepoštovanje Fudbalskog saveza BiH prema Rudar Prijedoru, iako ga, zbog tradicije od 84 godine zaslužuje – zaključio je Kokanović.

Karijera
Kokanović je ponikao u banjalučkom Borcu, gdje je prošao sve selekcije od „pjetlića“ do prvog tima.

– Prvi trener bio mi je Bogdan Petković. Radio sam i sa Momčilom Bobijem Spasojevićem, a sadašnji trener Velimir Stojnić bio mi je učitelj u juniorskom pogonu iz kojeg sam sa 18 godina prekomandovan u prvi tim – nastavlja Kokanović.

Međutim, uslijedila je pozajmica u banjalučki Omladinac. Potom su ga fudbalski putevi odveli u Laktaše, banjalučki BSK, pa u slovački drugoligaš Moldavu i Birkirkara na Malti. Odatle je prešao u Slogu, a zatim u Rudar Prijedor.
Tekst – Glas Srpske
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.