Incident poslije meča u Prijеdoru

Poslije utakmice u Prijedoru gostujući fudbaleri iz Mostara izazvali su incident koji je pravovremenom reakcijom redarske službe i policije spriječen. Mostarci su bili ratoborni, htjeli su da se fizički obračunaju sa igračima Rudar Prijedora poslije poraza (2:3), ali ne zbog toga što su oni izgubili već što je tuzlanska Sloboda ispala iz Premijer lige BiH.
Igrači Zrinjskog su se „otkrili“, vjerovatno su bili premirani od Tuzlaka da pobjede u Prijedoru kako bi izbacili domaći klub. Utakmicu je sudio baš Tuzlak Midhat Arnautović koji nije u 4. i 7. minutu dosudio dva očigledna penala za domaćina, ali jeste za goste u 76. minutu. Drugi podatak iz izvora bliskih mostarskom klubu govori da su Mostarci igrali za kladionicu i da su navodno igrači uplatili veliki novac na neriješen ishod utakmice u Prijedoru koji im se „omakao“. Zanimljivo je da je Zrinjski prije Prijedora u prethodne tri utakmice protiv Kozare kući i Leotara u gostima igrao iz „keca“ u „dvojku“, a izgubio je u Mostaru i od Širokog Brijega.
Najratoborniji i najnevaspitaniji u taboru Mostaraca bio je golman Igor Melher, psovao je majku, bacao, provocirao, vrijeđao sve, koga je prije stigao.
– Izbacili ste Tuzlu seljaci jedni, znate li ko je ispao iz Premijer lige, jeste li normalni… – govorio je Melher koji je poveo fudbalere Zrinjskog iz svlačionice ka svlačionici domaćina da se fizički obračunaju s njima što je zaustavljeno od strane redara i policije.
Potom se Melher verbalno usmjerio i na trenera Rudar Prijedora Velimira Stojnića i ometao i njega i novinare koji su uzimali izjave poslije utakmice. Ako je već igrao za Tuzlu koju toliko voli kako je pokazao u Prijedoru, zbog čega je onda Igor Melher primio treći pogodak sa više od 35 metara? Kakve veze sa tim imaju igrači iz Prijedora i klub Rudar Prijedor koji su igrali za sebe i svoj premijerligaški status?
Odavno u Prijedoru nije gostovala nevaspitanija i beozbraznija ekipa kao što je Zrinjski, odnosno nekulturni i nevaspitani golman kao što je Melher.
Biće zanimljivo da li će „siva eminencija“ u Savezu Salem Prolić, koji je bio kontrolor suđenja u Prijedoru evidentirati ispade Mostaraca koji zaslužuju svaku osudu, ali i kaznu od Komiteta za normalizaciju koji uživa u kažnjavanju i na tome kompleksirani članovi ovog prelaznog tijela grade autoritet?!
Tekst – Slavko Basara
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.