Invazija mladih prijedorskih fudbalera na Vojvodinu

Lijepo je bilo naći se ispred kafića King na Urijama ovog prijepodneva oko 11 časova. Više od sedamdeset mladih prijedorskih fudbalera, članova FK „Radnik Urije“ i FK „Rudar Prijedor“, kretalo je na trodnevno putovanje u Vojvodinu a više od stotinu njihovih roditelja, braće, sestara, djedova i baka, došlo je da ih isprati. Kako reče otac jednog dječaka, „biće ovo prava invazija na Vojvodinu“, pa otuda i naslov ovoga članka. Na put u Zrenjanin, Beočin i Novi Sad, krenuo je kompletan omladinski pogon FK „Radnik Urije“, od dječaka rođenih 1997. godine pa do onih rođenih 2004. godine koji su po prvi put krenuli na jedno ovakvo putovanje.
Sa mladim fudbalerima otišli su i njihovi treneri Slaviša Kralj i Draženko Vujičić, te nekoliko roditelja. Generacije dječaka 2001. i 2003./04. godište u nedjelju će u Zrenjaninu učestvovati na Turniru Škole fudbala „Pjetlići“ iz tog grada. Trofejna generacija 2002. godište u subotu učestvuje na Međunarodnom turniru u Beočinu. Ekipa dječaka rođenih 1997./99. godine u subotu od 16:00 časova u Veterniku će odmjeriti snage sa selekcijom 1998. godišta FK „Vojvodina“ Novi Sad.
Zajedno sa mladim fudbalerima FK „Radnik Urije“, na put u Vojvodinu krenula je i ekipa FK „Rudar Prijedor“, selekcija dječaka rođenih 2000. godine i mlađi koje predvodi njihov trener Branko Ilinčić, a koji će učestvovati na turniru u Beočinu.
Napomenimo i to da je dio sredstava za odlazak na turnir u Beočin obezbjedio i Fudbalski savez područja Prijedor. Treba takođe reći da će Đorđe i Lazar Nišić, mladi fudbaleri FK „Radnik Urije“ u nedjelju nastupiti za selekciju Škole fudbala „Vojvodina“ na Turniru Škole fudbala „Bambi Tošić“.
Ekspedicija mladih prijedorskih fudbalera će tokom svog boravka u Vojvodini obići i Sportski centar „Vujadin Boškov“ u Novom Sadu. Na put su mladi fudbaleri sa svojim trenerima krenuli u autobusima „VD Toursa“ a njihov povratak je predviđen u nedjelju uveče.

Comments are closed.