Jedriličari iz Trstenika i Čamdžić iz Tuzle pobjednici „Blanik kupa“

Ćazim Čamdžić iz Aero-kluba Tuzla pobjednik je Blanik kupa „Prijedor 2020“, takmičenja pilota jedrilica u preciznom slijetanju koji je juče održan na Aerodromu Urije u Prijedoru.

Čamdžić je sveukupni pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji BiH sa 930 bodova, dok je pobjednik u konkurenciji Republike Srpske Ognjan Petrović iz AK Prijedor sa 1.180 bodova.

Pobjednici u ekipnoj konkurenciji na otvorenom prvenstvu su članovi ekipe Trstenik sa 2.140 bodova, na prvenstvu Republike Srpske članovi AK Prijedor 1 sa 2.530 bodova, a na prvenstvima Federacije BiH i BiH ekipa AK Tuzla 3 sa 2.260 bodova.

U ime organizatora Aero-kluba Prijedor Ljubiša Aramanda rekao je da je u ovom takmičenju u preciznom slijetanju jedrilicom na aerodromu „Urije“ juče učestvovalo 28 pilota, članova devet ekipa iz Srbije i BiH.

„Sve je proteklo u najboljem redu, a bezbjednost takmičara bila je maksimalna“, dodao je Aramanda.

Riječ je o takmičenju pilota, jedinom takve vrste u BiH, u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici „blanik L-13“, koja se koristi za obuku, trenažu, te sportsko i akrobatsko letenje.

Cilj takmičenja bio je da se jedrilicom sleti što bliže zamišljenoj liniji, a svako zaustavljanje prije ili poslije te linije nosilo je kaznene poene.

Organizator 15. „Blanik kupa“ bio je Aero-klub Prijedor, a pokrovitelji Grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sprota i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Izvor: SRNA – Nezavisne novine

Comments are closed.