Jedva čekam da zaigram

Fudbaler Zoran Lukač, koji je u ljetnom prelaznom roku iz novogradske Slobode stigao u redove premijerligaša Rudar Prijedora, baš nije imao sreće u novoj sredini. Iako je odmah izborio status standardnog prvotimca, odigrao je pet prvenstvenih kola, a onda je zbog bolesti morao privremeno da odsustvuje s terena. Naime, zbog ujeda krpelja, bakterija borelija uzrokavala je upaljenje srčanog mišića, pa je on umjesto na teren morao u bolnički krevet.
– Nisam imao sreće, baš mi se nije dalo. Nisam u prvih mah ni slutio da je to tako opasno i da ću toliko dugo pauzirati. Liječio sam se u banjolučkoj bolnici, svi su bili izuzetno brižljivi i korektni, a posebno doktor Unčanin, kome dugujem veliku zahvalnost za sve što je učnio za mene – kaže 26-godišnji Zoran Lukač, fudbaler Rudar Prijedora.
On kaže da su posljednji nalazi koje je obavio potvrdili da se izliječio i da može igrati.
– Izuzetno mi je drago zbog toga, jedva čekam da zaigram u dresu Rudar Prijedora. Ne smijem da žurim, prvo ću početi s laganim opterećenjem, a volio bih kad bih se od prvog dana uključio u zimske pripreme sa saigračima. Ipak, neću žuriti, sve što kažu doktori, ispoštovaću – ističe Lukač.
Za vrijeme odustva sa zelenog terena nije bio usamljen, uz njega su bili klupski drugovi i zvaničnici Rudar Prijedora.
– Prijatno su me iznenadili, posebno direktor, Milenko Janković, koji me je neprestano zvao, hrabio i nudio pomoć. Nikad mu to neću zaboraviti, baš kao ni mojim klupskim drugovima, Kantaru, Kotoranu, Šodiću… Zvao me je i trener Radović, nisu me u Rudaru zaboravili, to ću znati da cijenim i poštujem, vjerujem da ću im to vratiti igrama na terenu kad se potpuno opravim – riječi su Lukača.
Pratio je jesenja igre Rudar Prijedora u šampionatu BiH.
– Mislim da smo mogli više, kod kuće smo napravili nekoliko kikseva. Na proljeće sve možemo da nadokandimo i siguran sam da će Rudar Prijedor i u narednoj sezhoni igrati u društvu Borca, Širokog Brijega, Željezničara, Sarajeva… – mišljenja je Lukač.
Tekst – Fokus
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.