Jesen rukometašica „Mire“ u ogledalu statistike: Sanja Jevtić najefikasnija

zrk mira-ekipaRukometašice „Mire“, koje su ove godine osvajanjem vicešampionske titule u Premijer ligi BiH, te donošenjem u Prijedor pobjedničkog pehara u Kupu Republike Srpske, uz učešće u polufinalu Kupa BiH, ostvarile najveći uspjeh u istoriji ovog sportskog kolektiva dugoj tri decenije, prvi dio tekućeg prvenstva okončale su na četvrtom mjestu sa 24 boda.

Izabranice trenera Jovice Radakovića u 11 mečeva zabilježile su osam pobjeda i doživjele tri poraza (sva tri u gostima, od jesenjeg prvaka mostarskog „Zrinjskog“ 19:22, aktuelnog šampiona banjalučkog „Borca“ 16:20 i u Zavidovićima od novajlije u najvišem rangu takmičenja „Krivaje“ 26:27), postigle ukupno 329 golova (u prosjeku 29,9), a primile 223 pogotka (20,3 po meču).

Prijedorčanke su najubljediljvii trijumf ostvarile u Mostaru nad „Lokomotivom“ (36:13), a na domaćem terenu, u sportskoj dvorani „Mladost“ u dva navrata, protiv takođe kluba iz grada na Neretvi, „Katarine“ (37:17) i ekipe „Živinica“ (34:14) njihove pobjede su bile izražene sa 20 golova razlike!

U njihovu korist dosuđena su 64 sedmerca, a iskoristile su 50, odnosno 78,1 procenat, a protiv njih dosuđeno je 56 penala (rivalke su realizovale 36 (64,2 procenta).

„Mirine“ rukometašice imale su ukupno 80 minuta isključenja, a igračice protivničkih timova 66 minuta.

U utakmicama za bodove nastupilo je 19 djevojaka, a na svih 11 susreta nastupilo je njih 12: golmani Ena Briševac i Olivera Mandić, Jelena Briševac, Nevena Lukač, Slađana Ivetić, Adrijana Damjanović, Sanja Jevtić, Jelena Torbica, Ljubica Ivetić, Dragana Mutić, Jelena Mutić i Milica Došen. Milica Vlahović i čuvar mreže Bojana Babić imale su po 10 nastupa, Tanja Kekić devet, Tatjana Dukić osam, Anja Suvajac tri, dok su Ivana Karačić i golman Marija Gligorević „upisale“ po jednu utakmicu.

Najefikasnija igračica bila je iskusna Sanja Jevtić, koja je 71 put pogodila cilja, a slijede je. Vlahović (51), Torbica (47), Lukač (40), Slađana Ivetić (39), Kekić (34). Damjanović (14), Došen (9), Jelena Briševac (7), Dragana Mutić i Jelena Mutić (po 5), Dukić (3), Ljubica Ivetić (2) i Karačić sa jednim golom.

Tekst i foto – Nenad Đerić i GradPrijedor.com

Comments are closed.