Kadeti KK „Hunters“ Prijedor pobjedom u derbiju osigurali plasman u Superligu

Proteklog vikenda kadeti KK „Hunters“ Prijedor igrali su u Gradišci protiv domaćeg KK „Servitiuma“ derbi utakmicu PKO BL, koja je odlučivala o plasmanu u nastavak takmičenja, odnosno u Superligu.

Meč je zasluženo pripao „Huntersima“ koji su cijelim njegovim tokom vodili, u pojedinim trenucima i sa +16. Atmosfera nije bila obećavajuća a sala je bila na minimumu regularnosti (stare dimenzije, linije nevidljive, niska temperatura-tek nešto iznad 0 stepeni).

Ipak, Prijedorčani su smogli snage i odlično počeli utakmicu te su domaćinu odmah dali do znanja da su došli da pobijede i plasiraju se u Superligu.

Povremene promjene odbrane (zona 2-3, zonski presing) domaćina nisu zbunile goste, adekvatno su reagovali i smireno rješavali napade.

Međutim, nije sve teklo glatko. Opet je 2. period bio kritičan, dosta soliranja i brzopletosti što domaćini na sreću nisu u potpunosti iskoristili.

Treći period „Huntersi“ počinju opet maksimalno te prave najveću prednost (25. minuta, +16), te utakmicu uz kraće „crne rupe“ privode kraju.

Ostaje još da se odigra odgođena utakmica protiv „dužnika“ iz prvog dijela sezone ekipe KK „Top Basket“ Nova Topola, te da se i definitivno potvrdi 2. mjesto u grupi i plasman u Superligu koja bi trebalo da počne krajem januara.

Mladim Prijedorčanima sve čestitke na pobjedi. „Huntersi“ iz utakmice u utakmicu napreduju, postaju prava ekipa koja može da odgovori na sve izazove.

Kadeti – SERVITIUM : HUNTERS 58:66 (12:20, 15:12, 14:22, 17:12)

Munjiza 23, Kolundžija 13, Marin 10, Dugić 9, Dujić 7, Bajić 4, Smiljanić, Vokić, Stojaković, Kantar, Jovanović

1. ROOKIE (-1) 18
2. IGOKEA 16
3. SERVITIUM 15
4. HUNTERS (-1) 14
5. TOP BASKET (-1) 12
6. UNA (-1) 9

Comments are closed.