Kandidati za najboljeg sportistu Republike Srpske: Miljana Antonić – Šampionski reket

Mjesto među 22 kandidata za tradicionalnu 58. akciju Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske našla je i stonoteniserka Miljana Antonić.

Djevojka koja je 5. decembra napunila 26 godina predvodila je žensku ekipu Stonoteniskog kluba Prijedor do sedme titule šampiona Premijer lige BiH (u deset sezona koliko postoji), do prvog mjesta u Kupu Republike Srpske, drugog u Kupu BiH i petog mjesta na evropskom klupskom takmičenju, 29. Kupu Krasa u Zgoniku u Italiji.

– Željela bih prije svega da istaknem da sam ponosna što sam dio jednog takvog sportskog kolektiva. Nije bilo lako povratiti primat u bh. premijerligaškoj konkurenciji, koji nam je, poslije šest uzastopnih titula, uz tri “duple krune”, trijumfima u Kupu BiH preuzeo sarajevski Željezničar, pošto je bio najbolji tri sezone zaredom. U većim centrima, poput Sarajeva i Tuzle, veća su finansijska ulaganja, ali moje saigračice, iskusnu Danielu Balić i mladu, ali zaista darovitu Sanju Milojica i mene krasili su velika želja i borbenost do posljednjeg poena, kako bi Prijedor ponovo bio najbolji – naglasila je Miljana Antonić.

Kao drugoplasirana na rang-listi seniorki BiH, u godini na izmaku branila je boje seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za “Jola evropsku ligu” u Ilijašu.

– Na pojedinačnom prvenstvu BiH bila sam trećeplasirana, a pripalo mi je prvo mjesto u paru sa Balićevom, sa kojom sam trijumfovala i na prvenstvu Republike Srpske – istakla je Antonićeva.

Iz stonoteniske je porodice, jer je ovaj sport velika ljubav oca Slavka i brata Marka, ali nije zapostavljala ni fakultetske obaveze. Student je pete godine Farmaceutskog fakulteta u Banjaluci.

Lista
Uzorna sportistkinja bila je i krugu nominovanih za izbor najboljeg sportiste “Glasa Srpske” za 2007. i 2008. godinu.

– Oba puta na proglašenju sam bila deveta, ali za mene je bila iznad svega čast što sam bila dio tih predivnih manifestacija. Radujem se uvijek kada sam među kandidatima za izbor najboljih, jednog tako uglednog i meni dragog lista, čiji se stav u svim oblastima, a posebno u sportu, poštuje – rekla je Miljana Antonić.
Glas Srpske

Comments are closed.