Kikbokseri Rudara gostovali u Varaždinu kod Fight cluba Kovačić-Delić učestvovao na Noći šampiona

Protekle subote, 28.04.2012. godine u varaždinskoj „Areni“ je održan meč Internacionalne K¬-1 lige u kojoj je domaći Fight club „Kovačić“ ugostio Kick Box klub „Rudar“ iz Prijedora. Pred varaždinskom publikom Prijedorčane su predstavljali sljedeći borci: Aleksandar Burza, Igor Čenagdžija, Nikola Resanović, Jovica Kokot, Dragan Krnjajić, Aleksandar Rakas i Dejan Krneta.
Poslije zanimljivih uvodnih borbi koje su domaćini priredili na red je došao naš 1. predstavnik: U kategoriji -71 kg nastupili su mladi Aleksandar Burza i Davor Novak borac sa velikim brojem mečeva iza sebe. Aleksandar je dobro startao koristeći ručne i nožne tehnike. Pokazao je odličnu tehniku i hrabro se obračunao sa borcem iz Varaždina. Novak je iskusan borac, pokazao se aktivniji i slavio pobjedom na poene.
2. meč lige u kategoriji -75 kg donosi novu neizvjesnost. Igor Čenagdžija iz Kozarske Dubice pokazao se kao nezgodan i čvrst borac. Sa nekoliko dobrih udaraca iz lijevog garda činilo se da preuzima kontrolu meča. Ali domaći borac je uporno i dalje skupljao bodove, pa su suci na veliko veselje domaće publike pobjedu dodijelili domaćinu Tomislavu Liberu.
3. meč. Nikola Resanović pokazuje da je došao po bobjedu. U meču je bio dominantniji i agresivniji. Tempo kojim je krenuo od prve runde nije gubio sve do poslednje sekunde meča. Donosi prvu pobjedu našoj ekipi pobjeđujući borca iz Bjelovara Marka Orehovačkog.
4. meč. Jedan od najboljih i najneizvjesnijih mečeva priredio je Jovica Kokot. Krenuli su odmah jako, bez ispitivanja snaga. Stvari su se zahuktale već u prvoj rundi, koja je bila vrlo izjednačena. Sljedeće dvije runde nisu donijele značajniju prednost ni jednom borcu. Ipak konačna odluka sudija bila je u korist domaćeg borca Jasmina Škoraneca.
5 meč. Dragan Krnjajić 81 kg pokušao je (uspješno) da odmjeri snagu sa Ivanom Tomom 100 kg. Pokazao je izuzetnu hrabrost i odlučnost što je dovelo do odluke sudija da se meč proglasi neriješenim.
Krajnji rezultat iz dva kola internacionalne K-1 lige: 5 pobjeda naših boraca; 1 neriješen ishod; 4 izgubljena meča.
Poslije mečeva lige uslijedili su mečevi revijalnog tipa za publiku gdje su u profi mečevima nastupili Dejan Krneta – K1 3 x 3 min stil i Aleksandar Rakas – MMA 2 x 5 min.
Uz sudije domaćina u ringu je sudio licencirani sudija iz Prijedora Igor Bašić.
Veliku podršku momcima na gostovanju pružili su: Predrag Rakas, Resanović, Dragan Pavlović, Miodrag Paripović i Aleksandar Miladinović.
Treneri: Marijan Pilipović i Dragan Jeličić.

Isto veče, Prijedorčanin Darko Delić je nastupao u Cazinu na manifestaciji „Noć šampiona“ gdje je reprezentacija BiH odmjerila snage sa Njemačkom. Iako je pružio dobru partiju, Delić je poražen od Alexa Risslinga.
Tekst – Kik boks klub Rudar i GradPrijedor.com
Foto – Krajina.ba

Comments are closed.