Kimani osvojila Lošinj

Lusija Kimani, najbolja atletičarka Republike Srpske i reprezentativka BiH, trijumfovala je na trećem međunarodnom „Lošinjskom polumaratonu“ održanom u Velom Lošinju.
Kimanijeva je trijumfovala vremenom 1:17,15 časova i tako potvrdila da se nalazi u odličnoj formi. Maratonka iz Republike Srpske, koja je rođena u Keniji, nedavno je na „Beogradskom maratonu“ ispunila „A“ normu za Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine.
– Da bi dostigla željeni nivo forme za što bolji nastup na Olimpijskim igrama u Londonu Lusiji su potrebna takmičenja. Nadamo se da ćemo imati podršku društvenih subjekata, prije svega Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Vlade Republike Srpske, koje nam je do sada pružalo najveću pomoć i učestvovalo u realizaciji programa za učešće na prethodnoj najvećoj sportskoj planetarnoj smotri u Pekingu 2008. godine – rekao je Siniša Marčetić, trener, ujedno i suprug Kimanijeve.
Vrijedi istaći da je žena, koja živi u Prijedoru, poslije napornih priprema u rodnoj Keniji, imala u pomenutom primorskom gradu u susjednoj Hrvatskoj bolji rezultat u odnosu na prošlogodišnji (1:19,04), kada je, takođe, bila najbolja na stazi dugoj 21,097 kilometar.
Lusija Kimani je ispunila i normu za Svjetsko prvenstvo, koje se će od 27. avgusta do 4. septembra održati u južnokorejskom gradu Daeguu.
– Lusija se za ovogodišnju sezonu spremala u Keniji i svi očekujemo dobar rezultat i u Južnoj Koreji. Poslije toga ćemo se svi zajedno okrenuti pripremama za London, jer je to za nas izuzetno takmičenje na kojem želimo da potvrdimo kvalitet – dodao je Marčetić.
Glas Srpske

Comments are closed.