Klop: Najbolji trener planete je Srbin!

Foto: Gulliver/Getty images, Julian Finney

Menadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je da za njegove uspjehe najzaslužniji pomoćnik Željko Buvač, kojeg je okarakterisao kao najboljeg na svijetu.

U opširnom intervjuu za njemački „Spox.com“ Klop je između ostalog podvukao da je za uspjeh svake ekipe zaslužan kvalitetan trening.

„Mi i dalje vjerujemo da je trening osnova svega, a Željko Buvač je najbolji trener na svijetu“, izjavio je menadžer Liverpula.

Prema njegovim riječima, Buvač, kojeg je Fudbalski savez Republike Srpske imenovao selektorom reprezentacije, svakodnevno oduševljava sve na „Enfildu“.

„Željko voli da razvija drugačije metode treninga i još uvijek me zadivljuje svaki dan. Sjedimo u kancelariji, razgovaramo o pristupu na narednom meču, a onda Peter Krevic te ideje sprovede na praktičnom treningu“, prenio je „Goal.com„.

Njemački stručnjak, koji je u karijeri vodio Majnc i Borusiju Dortmund, priznao je i da mu je lakše kad Liverpul ne igra u međunarodnim takmičenjima.

„Razlika je kao dan i noć. Iako bismo voljeli igrati u Evropi, takođe nam je velika prednost što ne igramo. To su dva sasvim različita posla, kada možeš trenirati cijele sezone i kad se moraš nositi s gomilom utakmica pa zapravo i ne stigneš odraditi posao za jednu utakmicu do kraja“.

Buvač je rođen 1961. godine u Omarskoj kod Prijedora, a u igračkoj karijeri pet godina je nosio dres banjalučkog Borca, tačnije od 1986. do 1991.

Potom je igrao u Njemačkoj, za Rot Vajs, Majnc i Nojkirhen, a trenerskim poslom se bavio zajedno sa Klopom u Majncu, Dortmundu i sada Liverpulu.

Autor: mondo.ba

Comments are closed.