Ko želi da posvađa fudbalere Rudar Prijedora i njihove navijače Alcohol Boyse?

Svi oni koji su prije nekoliko dana na portalu sportlive.ba vidjeli naslov „Navijači u Prijedoru: Vi ste šampioni“ i nakon toga pročitali tekst pomislili su da su najvatreniji navijači „Rudar Prijedora“, popularni „Alcohol Boysi“ okrenuli leđa klubu za koji navijaju. Da bi shvatili o čemu govorimo pročitajte pomenuti tekst u nastavku.
«Nezadovoljni poslije poraza (0:1) od Slavije u utakmici za koju se nekoliko dana prije njenog odigravanja pričalo da će, kladioničarskim žargonom ući u „dvicu“, najvatreniji navijači Rudar Prijedora popularni „Alkohol bojsi“ su sa svoje montažne tribine došli pred klupske prostorije na Gradskom stadionu uz skandiranje: „Vi ste sada šampioni, vi ste sada šampioni…“
Takođe, navijači prijedorskog premijerligaša su tražili pobjedu u sljedećem kolu na Olimpijskom stadionu „Koševo“ protiv Sarajeva. Dok su navijači skandirali svojim ljubimcima jednom novinaru iz Prijedora se otelo:
– Nešto mi ovdje „smrdi“, listam arhivu rezultata i vidim: Slavija – Velež 0:1, Velež – Rudar Prijedor 0:1, Rudar Prijedor – Slavija 0:1.»
Ne znamo otkuda autoru teksta ideja da se radi o nezadovoljstvu pristaša „Rudar Prijedora“ jer smo bili svjedoci dešavanja tokom same utakmice protiv „Slavije“, ali i poslije njenog završetka. Iako su Prijedorčani ovaj meč izgubili, fudbaleri „Rudar Prijedora“ su poslije zadnjeg sudijskog zvižduka otišli do tribine na kojoj su se nalazili članovi navijačke grupe „Alcohol Boys“ koji su ih nagradili aplauzom baš kao i goste iz Istočnog Sarajeva. Nakon što su napustili svoju montažnu tribinu, navijači su došli preko puta klupskih prostorija gdje su klicali „Rudar Prijedoru“ i pjevali navijačke pjesme od kojih se naročito isticala ona „Vi ste šampioni ….“ a nekoliko domaćih igrača je napustilo svoju svlačionicu kako bi ih još jednom pozdravili. Ni traga nezadovoljstvu, ni traga negodovanju. Ovih dana smo kontaktirali i nekoliko pripadnika „Alcohol Boysa“ koji su nam potvrdili da smo bili u pravu. „Mi smo prije svega navijači Rudar Prijedora i ne znamo kome je u interesu da nas zavađa sa klubom za koji navijamo. Sa svim igračima i ljudima koji trenutno vode klub imamo dobre odnose i korektnu saradnju. Nakon perioda lošije igre u prvenstvu i vezanih poraza, kada su klub za koji navijamo mnogi već vidjeli kao sigurnog putnika u niži rang, igrači su podigli formu i vezali 3 pobjede od kojih se naročito ističu one gostujuće u Tuzli i Mostaru. Na mečevima protiv Slobode, GOŠK-a i Veleža vidjelo se da Rudar ima kvalitet i da se uz borbenost i požrtvovanost stiže do rezultata“, potvrdili su nam mladi navijači „Rudar Prijedora“ i dodali da im je žao zbog nedjeljnog poraza ali „Slavija“ je jednostavno bila bolja dok su Prijedorčani ostali „bez goriva“. „Došli smo pred klupske prostorije kako bi još jednom dali svoju podršku našim igračima. Sve priče oko našeg navodnog nezadovoljstva porazom su čiste izmišljotine. Normalno je da nam je krivo jer je naš klub izgubio, ali ne vjerujemo u priče o namještanju koje su se mogle čuti u fudbalskim krugovima jer ima još 6 kola do kraja prvenstva a Rudar još nije obezbjedio opstanak. Jedino što smo željeli da poručimo domaćim igračima je da imaju našu podrška i da im zaželimo da u narednom kolu na Koševu daju sve od sebe kako bi napravili dobar rezultat protiv Sarajeva. Dokle god oni daju sve od sebe za dres Rudar Prijedora, mi ćemo biti uz njih“, ističu članovi „Alcohol Boysa“.
Foto – arhiva

Comments are closed.