Komitet za takmičenje odbio zahtjev Rudar Prijedora

Utakmica 24. kola, Sarajevo – Rudar Prijedora, biće odigrana u prvobitno zakazanom terminu, u subotu od 19:30 sati, kaže Rudolf Marić, predsjednik TK N/FS BiH
Takmičarski komitet Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održao je vanrednu „telefonsku sjednicu“, te jednoglasno dobio odluku da se odbija zahtjev FK Rudar Prijedor o odgađanju utakmice sa Sarajevom. „Utakmica 24. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Rudar Prijedora biće odigrana u prvobitno zakazanom terminu, u subotu od 19:30 sati na Olimpijskom stadionu ‘Asim Ferhatović Hase – Koševo“ u Sarajevu. Molbi Uprave FK Rudar Prijedor nismo mogli udovoljiti, jer nemamo dovoljno slobodnih termina kako bi meč prolongirali, a pri tome ne ugorizili eventualnu regularnost prvenstva“, rekao je za SCsport.ba Rudolf Marić, predsjednik Takmičarskog komiteta N/FS BiH.
Iz FK Rudar Prijedor su nakon odluke TK N/FS BiH ponovili danas ranije istaknuto na našem portalu, odnosno da će poštovati odluku iz Saveza, te da će doputovati sutra na Koševo, najvjerovatnije, sa timom u kojem će biti nekoliko juniora.
Podsjetimo, „rudari“ su tražili odgodu susreta sa Sarajevom, jer sedam njihovih prvotimaca je prehlađeno i imaju visoku temperaturu.
scsport.ba

Comments are closed.