Kontrolor fudbalske utakmice između Rudar Prijedora i Sarajeva dobio prazan DVD

Goran Paradžik, sudija iz Ljubuškog u nedjelju poslijepodne navijao je za Sarajevo i pomogao gostima da pobijede sa 3:1 domaći Rudar Prijedor. Paradžik nije dosudio dva jedanaesterca za Prijedorčane, sjeckao je njihovu igru i dozvolio sarajlijama da poslije prekršaja nad protivničkim igračem postignu treći gol.

Međutim, kontrolor suđenja iz Maglaja Muhamed Osmić neće moći na TV snimku da se osvjedoči o svim ovim propustima glavnog sudije koji se u nekoliko navrata, po odlukama, razmimoilazio sa svojim pomoćnicima. Naime, DVD koji je posmatrač suđenja dobio je prazan, na njemu nema nijedan detalj meča sa Gradskog stadiona u Prijedoru.

Sve ovo miriše na veliku režiju sa predumišljajem jer je snimatelje utakmice, koji su dužni službenim licima da dostave uredne DVD-ijeve sa dešavanjima na terenu, angažovao je Fudbalski savez BiH. Oko 2.500 ljubitelja fudbala u gradu na Sani je prepoznalo režiju, orimačinu i navijačko suđenje u korist Sarajeva, ali ovo saznanje vezano za snimak meča više nego jasno aludira da je u sprezi sa dešavanjima u Prijedoru umiješan i Savez.

Zanimljivo je da je Fudbalski klub Sarajevo u prošloj sezoni najviše puta, najčešće ne birajući riječi i sredstva, kritikovao sudije i suđenje, odnosno kompletnu organizaciju djelilaca (ne)pravde na terenima BiH.
Je li ovo znak da u sezoni u kojoj su odigrana samo dva kola Sarajevo mora da bude šampion!
Ako jeste Prijedorčani prvi čestitaju izabranicima trenera Dragana Jovića!
Tekst – Slavko Basara
Foto – GradPrijedor.com

Comments are closed.