Krajiški fudbalski derbi Borac-Rudar Prijedor: Kako protiv svojih

Jedno od glavnih pitanja pred večerašnji krajiški prvenstveni derbi u Banjaluci (19 časova) u kojem se sastaju Borac i Rudar Prijedor glasi – kako protiv svojih?

Čak petorica fudbalera iz Prijedora su nekada nosili „crveno-plavi“ dres večerašnjeg protivnika, neki su i ponikli na Gradskom stadionu u gradu na Vrbasu. Međutim, pred ovakve utakmice se stalno poziva profesionalizam i nastup bez emocija.

Boris Savić je prije Rudar Prijedora igrao za Borac, a večeras neće moći da nastupa zbog tri žuta kartona. Utakmicu će gledati sa tribina.

– Biću najvatreniji navijač Rudar Prijedora – rekao je kratko Savić.

U Borcu su, od aktuelnih „rudara“ ponikli Duško Sakan i Vladimir Karalić, dok su sa uspjehom dres banjalučkog kluba još nosili kapiten Rudar Prijedora Borislav Mikić i defanzivac Nebojša Šodić. Banjalučani su još Nemanja Kokanović i Emilko Janković koji nisu nosili „crveno-plavi“ dres, ali imaju veliki motiv da se dokažu u krajiškom derbiju.

Naravno posebna je priča trener Prijedorčana Velimir Baja Stojnić koji je u dva navrata sjedio na klupi Banjalučana, a poslije ostavke u „crveno-plavom“ taboru prošlog proljeća preuzeo je „rudare“ i debitovao na novom poslu baš protiv nekadašnjeg kluba (1:3).

S druge strane u taboru Borca su dvojica igrača koji su nastupali za Rudar Prijedor, tačnije iz grada na Sani su stigli u Banjaluku. To su golman Asmir Avdukić i vezista Vedran Kantar.

Očekuje se zanimljiv i uzbudljiv derbi. Neka pobijedi fudbal…

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.