Kunić i Đorđević presudili Rudaru u Banjaluci

Fudbaleri banjalučkog Borca danas su u okviru 18. kola Prve lige Republike Srpske slavili na svom terenu protiv prijedorskog Rudara rezultatom 2:0 (1:0).

Banjalučki sastav od prvog sudijskog zvižduka krenuo je po sav plijen, kako bi se još više odvojio od direktnog konkurenta za prvo mjesto, Rudara.

Na prvi pogodak, čekalo se svega devet minuta kada se u ulozi egzekutora, a na asistenciju Radoje, našao iskusni Petar Kunić koji dovodi Velikana iz Platonove u vodstvo od 1:0. Nakon pogotka, crveno-plavi nastavili su sa terenskom inicijativom.

Raspoloženi Puzigaća i Dujaković probijali su po stranama, a muke protivničkom golmanu zadavali su Kunić, Zekanović i Radoja koji su bili bez milosti na ovom susretu. Ipak, rezultat se nije mijenjao pa se tako na predah odlazi pri rezultatu 1:0 za Banjalučane.

Isti scenario viđen je i u drugom poluvremenu. Na terenu je postojala samo jedna ekipa i to ona domaća. Svega šest minuta u nastavku trebalo je brzonogom Đorđeviću da duplira prednost Borca. On je u 51. minuti meča na nekih 20 metara od gola Prijedorčana sam uzeo stvar u svoje i tako solo prodorom ovjerio trijumf svog tima.

Do kraja utakmice, Borac je prijetio preko rezerviste Guzine, koji je u 75. minuti izašao jedan na jedan sa golmanom Inđićem ali lopta odlazi tik iznad prečke. Pet minuta kasnije, grub start kapitena Borca Borisa Raspudića glavni arbitar kažnjava direktnim isključenjem, te tako crveno-plavi u posljednjih 10 minuta igraju sa igračem manje.

Velikan iz Platonove ovim trijumfom pobjegao je devet bodova Rudaru, te sada mirne glave ulazi u nastavak šampionata.

Borac: Avdukić, Ojdanić, Vejnović, Puzigaća, Raspudić, Burazor, Zekanović, Radoja, Kunić, Đorđević, Dujaković.

Rudar: Inđić, Davidović, Malović, Vojinović, Petrović, Lolić, Šakić, Rokvić, Gavranović, Popović, Marić. U narednom kolu Banjalučani će gostovati šamačkom Borcu, dok će Rudar dočekati Kozaru na svom terenu.

Autor: D. Vejo – SportSport.ba

Comments are closed.