Kup Republike Srpske: Rudar Prijedor u četvrtfinalu gost Drine u Zvorniku

Premija od 200.000 maraka koju je na svečanoj akademiji Fudbalskog saveza Republike Srpske odredio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primamljiva je i izazovna, tako da osam klubova koji su ostali u konkurenciji za trofej namijenjen pobjedniku Kupa RS ozbiljno shvataju završnicu takmičenja u najmasovnijem fudbalskom takmičenju.

U prostorijama Fudbalskog saveza RS danas je obavljen žrijeb četvrtfinalnih parova koji su na programu 7. novembra sa početkom u 13:30 časova. Rudar Prijedor ide u goste zvorničkoj Drini.

– Drina iz Zvornika je rival za respekt. Iskreno, nadali smo se bližem putu, ali naša obaveza u Kupu RS je jasna, želimo da uđemo u samu završnicu i borimo se za pobjednički trofej. Čeka nas neizvjesnih 90 minuta i nadamo se prolasku u polufinale. Nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita bez obzira na ime protivnika. Možemo da budemo zadovoljni, izbjegli smo Radnik i Borac – rekao je član uprave Prijedorčana Ognjen Hrnjak koji je bio zvanični predstavnik Rudar Prijedora na izvlačenju parova u Banjaluci.

Parovi
U utakmicama četvrtfinala Kupa Republike Srpske 7. novembra od 13:30 časova sastaju se:
Žeravica: Jedinstvo – Borac (BL),
Teslić: Proleter – Sutjeska,
Zvornik: Drina – Rudar Prijedor,
Ugljevik: Rudar – Radnik.

Ako poslije 90 minuta ne bude pobjednika automatski se izvode jedanaesterci.

Tekst i foto – Slavko Basara i GradPrijedor.com

Comments are closed.